Грибний борщ - Image

Грибний борщ

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Коли за вікном стоїть така похмура, холодна і сира погода, нам іноді так хочеться опинитися прям в цю хвилину вдома. Вдома, де так тепло, затишно, де поряд близькі вам люди, які вам завжди раді, а тепло їхніх рук і душ вам таке дороге. Вдома, де так приємно завжди знаходитися і чекати своїх улюблених, дорогих вам людей з навчання, з роботи або зі школи... Зустрічати їх, цілувати, обіймати при кожній зустрічі і зігрівати теплом своїх рук, даруючи їм енергію і своє благословення. А ще завжди годувати смачною, домашньої їжею... Бережіть ці моменти і цінуйте те, що у вас є. А ми вам у цьому будемо тільки допомагати. Порадуйте сьогодні в обід ваших близьких грибним борщиком. Він стане ідеальною першою стравою в погану, холодну, вогку погоду.

Інгредієнти

Сухі гриби

30 г

Чорнослив

100 г

Буряк

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Морква

1 шт.

Картопля

1 шт.

Капуста

0,5 кг

Томатна паста

2 ст.л.

Рослинна олія для смаження

90 мл

Оцет

1 ст.л.

Сіль

за смаком

Лавровий лист

2 шт.

Чорний перець горошком

за смаком

Етапи приготування

01

Гриби ретельно промийте, покришіть на дрібні шматочки і замочіть в каструлі у теплій воді на кілька годин. Долийте стільки води, щоб вийшло 2 л і поставте каструлю на середній вогонь.

02

Буряк почистіть, натріть на середній терці.

03

У великій сковороді разогрійте олію, викладіть буряк, влийте трохи води і тушіть, не накриваючи кришкою. Коли буряк буде наполовину готовий, влийте оцет (замість нього можна використовувати маринад від будь-якої консервації). Тушкуйте  до готовності.

04

Чорнослив промийте і залийте окропом.

05

Картоплю очистіть, наріжте і відправте в каструлю до грибів.

06

Морквину натріть на середній терці, цибулю дрібно поріжте і пасеруйте все на рослинній олії. В кінці додайте томатну пасту.

07

Капусту нашинкуйте.

08

Коли картопля в супі буде майже готова, додайте капусту, буряк, зажарку з цибулі і моркви. Через деякий час туди ж покладіть чорнослив з водою, у якій його замочували.

09

Доведіть борщ до повного кипіння при відкритій кришці, потім посоліть, приправте, накрийте каструлю кришкою і відразу знімайте з вогню. Можна подавати цей борщ зі свіжою зеленню і сметаною.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Грибний борщ – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua