Гріссіні - Image

Гріссіні

Кількість порцій: 10Час приготування: 2 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Батьківщина цих чудових невеликих хлібних паличок - Італія. Кому ж, як не італійцям, придумувати смачні і швидкі хлібобулочні вироби! З такими стравами проблем у цього гарячого народу немає. Якщо ви вам до душі італійська кухня, або ж просто ви любите випічку, тоді доречними будуть гріссіні. Розміром гріссіні зазвичай приблизно з олівець - тоненькі і не дуже довгі. Вперше народ побачив ці палички ще в XIV столітті в Турині, а з часом вони були популярні по всій території Італії. Спочатку це були звичайні палички з дріжджового тіста. Пізніше стали додавати кунжут або інші прянощі для прикраси і додаткового смаку паличок. Зараз гріссіні можна приготувати замість булочок до чаю або ж просто для легкої закуски під час обіду чи вечері.

Інгредієнти

Борошно

250 г.

Вода

250 мл.

Сухі дріжджі

2 ч. л.

Сіль

1 ч. л.

Оливкова олія

3 ст. л.

Кунжут

4 ч. л.

Морська сіль

2 ч. л.

Етапи приготування

01

Підігріти воду, додати дріжджі і залишити на кілька хвилин.

02

Додати сіль і 1 ст. л. оливкової олії, перемішати. Поступово додавати борошно (200 г.), замісити тісто. Додати в тісто ще 1 ст. л. оливкової олії, перемішати.

03

Присипати робочу поверхню борошном, яке залишилось. Вимісити тісто. Покласти тісто у змащений оливковою олією посуд, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.

04

Розділити тісто на 4 частини, потім кожну четвертинку розділити на 5 частин. Кожен шматочок тонко розкатати, зробити форму жгутика, обваляти в кунжуті і морській солі.

05

Отримані жгутики викласти на пергамент для запікання. Випікати гріссіні в духовці при 200°C приблизно 20 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Гріссіні – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua