
Капоната
По своїй суті капоната - це овочеве рагу. Страва прийшла до нас з Італії. Готується вона дуже швидко. Подається, як гарячою, так і холодною. Страва смачна в будь-якому вигляді і це є її перевага. Це означає, що влітку її добре їсти холодною, так як вона добре охолоджує організм і в той же час підживлює його корисними речовинами. Взимку її дуже смачно їсти гарячою - вона дійсно добре зігріває зсередини. Смак страви приголомшливий. У її склад входять баклажани і помідори, які дуже гармонійно поєднуються між собою і дають відмінний грибний присмак страві. Білий винний оцет дуже добре підкреслює овочеву легкість страви. А кедрові горішки нададуть деякої нотки пікантності страві і довершать цей ансамбль.
Інгредієнти
Баклажан
1 шт.
Оливкова олія
100 мл.
Цибуля
1 шт.
Стебло селери
3 шт.
Помідори
800 г.
Каперси
1 ст. л.
Кедрові горіхи
1 ст. л.
Цукор
1,5 ст. л.
Білий винний оцет
3 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Баклажан промити, нарізати кубиками, посолити і залишити на 20 хвилин.
02
Подрібнити цибулю, селеру і помідори. Готувати суміш до м'якості селери (хвилин 15), додати каперси, кедрові горіхи. Все перемішати.
03
У розігрітій сковороді на оливковій олії обсмажити кубики баклажана приблизно 10 хвилин.
04
Окремо змішати винний оцет, цукор, сіль і перець. Підігріти на невеликому вогні.
05
Отриманий соус змішати з усіма овочами, приготованими раніше, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до м'якості всіх овочів.
06
Залишити капонату остигати, потім поставити в холодильник. Подавати страву холодною.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів