Капоната - Image

Капоната

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

По своїй суті капоната - це овочеве рагу. Страва прийшла до нас з Італії. Готується вона дуже швидко. Подається, як гарячою, так і холодною. Страва смачна в будь-якому вигляді і це є її перевага. Це означає, що влітку її добре їсти холодною, так як вона добре охолоджує організм і в той же час підживлює його корисними речовинами. Взимку її дуже смачно їсти гарячою - вона дійсно добре зігріває зсередини. Смак страви приголомшливий. У її склад входять баклажани і помідори, які дуже гармонійно поєднуються між собою і дають відмінний грибний присмак страві. Білий винний оцет дуже добре підкреслює овочеву легкість страви. А кедрові горішки нададуть деякої нотки пікантності страві і довершать цей ансамбль.

Інгредієнти

Баклажан

1 шт.

Оливкова олія

100 мл.

Цибуля

1 шт.

Стебло селери

3 шт.

Помідори

800 г.

Каперси

1 ст. л.

Кедрові горіхи

1 ст. л.

Цукор

1,5 ст. л.

Білий винний оцет

3 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Баклажан промити, нарізати кубиками, посолити і залишити на 20 хвилин.

02

Подрібнити цибулю, селеру і помідори. Готувати суміш до м'якості селери (хвилин 15), додати каперси, кедрові горіхи. Все перемішати.

03

У розігрітій сковороді на оливковій олії обсмажити кубики баклажана приблизно 10 хвилин.

04

Окремо змішати винний оцет, цукор, сіль і перець. Підігріти на невеликому вогні.

05

Отриманий соус змішати з усіма овочами, приготованими раніше, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до м'якості всіх овочів.

06

Залишити капонату остигати, потім поставити в холодильник. Подавати страву холодною.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Капоната – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua