
Курча по-римськи
Спробувавши цю ароматну італійську страву, Ви не раз захочете приготувати її знову і знову. Курча по-римськи стане гідною прикрасою Вашого святкового столу, привівши в захват всіх гостей. Ніжне м'ясо курчати підкорить своєю соковитістю і апетитною скоринкою. Невід'ємним інгредієнтом страви є прошутто – італійська шинка, приготовлена зі свинячого окосту з морською сіллю. Цей вишуканий делікатес наситить овочі благородним ароматом копченостей. Завершує композицію пряні спеції – чебрець і орегано. Завдяки тому, що м'ясо настоїться в холодильнику, курча добре просочиться соусом. Рекомендується готувати страву за день святкового застілля.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Грудинка куряча
2 шт.
Стегно куряче
2 шт.
Сіль Єгипет
1,5 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
0,5 ч. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
3 ст. л.
Перець червоний
1 шт.
Шинка Metro Chef Прошуто Крудо нарізка 250г
100 г.
Часник
2 шт.
Помідори рожеві фасовка
1 шт.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
100 мл.
Чебрець свіжий 50г
1 ст. л.
Орегано в горщику 200г
1 ст. л.
Бульйон курячий Food Studio 500мл
100 мл.
Каперси Iberica 250г
2 ст. л.
Петрушка 70г
50 г.
Перець жовтий
1 шт.
Етапи приготування
01
Видалити з м'яса шкіру, натерти сіллю і перцем. Обсмажити м'ясо на розігрітій сковороді в олії, до золотистої скоринки.
02
Витягнути м'ясо зі сковороди, замість нього на сковороду додати подрібнений перець і шинку. Готувати протягом 5 хвилин, після чого додати на сковороду нарізаний тонкими частинками часник. Тушкувати ще 1 хвилину.
03
Додати чебрець і орегано, подрібнені помідори на сковороду, вилити вино і бульйон. Перемішати суміш, додати вже обсмажене м'ясо.
04
Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, готувати 20-30 хвилин.
05
Викласти м'ясо з соусом в ємність з герметичною кришкою, прибрати в холодильник на 8 годин. При подачі підігріти м'ясо, і додати в соус каперси і посічену петрушку.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів