
Чанфота
Будь-яка кухня світу має у своєму національному меню те, що французи традиційно прозвали «рагу». Ось і чанфота – ніщо інше як овочеве рагу на сицилійський манер. Воно являє собою пісну, низькокалорійну і дієтичну страву з величезною кількістю вітамінів, яку можна вживати в якості поживного гарніру (до м'яса, риби, птиці) або як самодостатню страву. Як правило, щоб овочі тушкувалися, потрібен соус або рідка заправка. У нашому ж випадку, інгредієнти підібрані таким чином, що обсмажуючись в олії, вони починають рясно виділяти сік, який і служить рідиною для тушкування. Завдяки цьому овочі насичуються смаками та ароматами один одного, і виходять м'якими і соковитими.
Інгредієнти
Помідори
700 г
Картопля
700 г
Солодкий перець
700 г
Базилік
50 г
Сіль
за смаком
Оливкова олія
150 мл
Баклажан
2 шт.
Цукіні
2 шт.
Цибуля
100 г
Спаржева квасоля
200 г
Етапи приготування
01
Баклажан нарізати великими кубиками, залити солоною водою і залишити на 1 годину. Відкинути на друшляк і обсушити. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Так само нарізати кабачки. Цибулю почистити і нашаткувати.
02
Перець очистити від насіння і нарізати тонкими смужками. Помідори очистити від шкірки і насіння, протерти через сито. Базилік подрібнити руками.
03
У великому сотейнику розігріти оливкову олію, обсмажити цибулю і базилік 2 хв. Додати протерті помідори, перемішати. Довести до кипіння, засипати картоплю, баклажани і через 2-3 хв. кабачки.
04
Посолити, поперчити, перемішати і тушкувати на дуже маленькому вогні 20 хв., Періодично додаючи трохи води. Потім додати солодкий перець, протушкувати ще 7-10 хв. Як тільки овочі будуть готові (вони не повинні перетворитися на кашу), зняти з вогню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів