
Мінтай, запечений з буряком, під соусом із сметани та кропу
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мінтай свіжоморожений
4 шт.
Буряк
3 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
20 г.
Сметана ХМЗ 20%
400 г.
Кріп 70г
25 г.
Сир твердий Грана Падано 32%
100 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу почистити під проточною водою, поскребти ножем зверху, всередині забрати плівку. Зрізати плавники та хвіст. Гострим ножем по всій довжині спини (від голови до хвоста) зробити надріз, доходячи до кісточки. Далі провести ножем вздовж риби, щільно притискаючи ніж до хребця, тим самим відділяючи верхнє філе від кістки. Таким же чином відділити від хребця інше філе. Зняти шкірку як панчоху. Шкірка легко відділяється від філе.
02
Нарізати філе на шматочки шириною 4-5 см. Нарізане філе посолити, оббризкати лимонним соком та дати постояти 10 хвилин. В жароміцну форму покласти першим шаром рибу. Другим шаром - тонко порізану ріпчасту цибулю напівкільцями.
03
Третій шар - запечений буряк, нарізаний кружальцями. Буряк заздалегідь запекти в духовці. Для цього промити його щіткою, обсушити паперовою серветкою, загорнути у фольгу та запікати в нагрітій духовці (180°С) 1 годину 20 хвилин. Такий буряк спокійно зберігається в холодильнику цілий тиждень, тільки не потрібно розвертати фольгу, зберігати прямо так, загорнутим. Такий буряк можна використовувати для салатів.
04
Сметану посолити, поперчити за смаком, змішати з дрібно порізаним кропом. Зверху все залити сметанний соусом. Поставити в духовку, нагріту до 200°С на 25 хвилин.
05
Твердий сир нарізати на великій тертці. Дістати форму з духовки, посипати зверху тертим сиром та поставити запікатися ще на 5 хвилин. Подавати в гарячому вигляді.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів





























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)