
Буряково-шоколадний торт
Скільки ж існує рецептів різних тортів, в яких одним з основних інгредієнтів є шоколад? Незліченно багато. Але от хочеться чогось новенького, ексклюзивного і незвичайного. Хочеться іноді експериментів, з'єднання несумісного. Якщо ви любите експерименти на кухні і любите нові, цікаві рецепти, тоді приготуйте буряково-шоколадний торт. На перший погляд, здавалося б де буряк, а де шоколад. Це дві різні речі. Буряк - це овоч і зовсім не поєднується з шоколадом. Але ж суть експериментів і полягає в тому, щоб об'єднати абсолютно непоєднувані інгредієнти, щоб у кінцевому результаті отримати смачний торт. Приготувавши такий десерт, ви залишитеся дуже задоволеними.
Інгредієнти
Борошно
200 г.
Цукор коричневий
80 г.
Буряк
250 г.
Шоколад темний (70%)
200 г.
Масло вершкове
200 г.
Цукрова пудра
100 г.
Какао порошок
25 г.
Яйце
3 шт.
Ваніль (пачка)
1 шт.
Розпушувач
10 г.
Лимонний сік
5 мл.
Сіль
3 г.
Смородина
100 г.
Гілочки червоної смородини (щоб прикрасити)
80 г.
Етапи приготування
01
Буряк відварити, охолодити. Шоколад розламати, розтопити на водяній бані. Буряк дрібно натерти, з'єднати з шоколадом, збити в блендері до однорідної маси. Розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до пишності.
02
Відокремити білки від жовтків. Частину з жовтками збити з коричневим цукром до пишної піни. Бурякову масу змішати зі збитим маслом, перемішати. Додати жовтки, ваніль, все обережно збити. Додати просіяне борошно з розпушувачем та какао. Замісити. Обережно ввести білки шляхом складання, знизу вгору.
03
Тісто викласти у змащену форму, зверху насипати смородину, трохи прдавити її. Випікати в розігрітій до 180°С духовці. Охолодити, присипати цукровою пудрою, прикрасити гілочками червоної смородини.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів