
Пиріг із капустою
Пироги - це дуже поширена страва в багатьох кухнях світу. Існує велика кількість різних рецептів пирогів. Пироги використовують також в обрядах, наприклад, весільних. А на Русі пироги вважалися символом домовитості. Про пироги складено чимало пісень і прислів'їв. Тісто для пирогів може бути самим різним: дріжджовим, бісквітним, листковим. Також можуть бути самі різні начинки. У різних країнах пироги з конкретними начинками вважаються, як символ країни. Наприклад, у Флориді (США) лаймовий пиріг має статус офіційного пирога Флориди. Статус закріплений законодавчо в 2006 році. Ми з вами будемо пекти пиріг з капустою, який дуже вам сподобається. Його дуже добре їсти, запиваючи солодким чаєм або молоком.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
400 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ст. л.
Масло вершкове домашнє
200 г.
Сметана ХМЗ 20%
200 мл.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
20 г.
Сіль Єгипет
1 ч. л.
Капуста білокачанна
700 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
3 шт.
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
1 шт.
Етапи приготування
01
Cметану змішати з дріжджами, додати сіль, цукор і розм'якшене масло (150 г.).
02
Додати борошно, замісити тісто. Скачати тісто в колобок, проколоти в ньому кілька дірочок для повітря. Розділити на дві частини і поставити в холодильник на 1,5 години.
03
Капусту дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі до появи золотистого кольору.
04
Зварити круто яйця, остудити і нарізати. Змішати з капустою.
05
Деко змастити вершковим маслом. Тісто розкачати, нижній шар товще, верхній - більш тонкий. Укласти нижню частину, потім начинку, накрити другим пластом тіста і злегка защипнути краї.
06
Збити жовток і змастити поверхню пирога. Запікати в розігрітій до 200°С духовці , поки скоринка пирога не стане темно- золотиста.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів