Борщ із квашеною капустою - Image

Борщ із квашеною капустою

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Борщ - це одне з поширених перших страв української кухні. Назва походить від старослов'янського "бьрщь", що означає буряк. Адже буряк є обов'язковою складовою частиною всіх борщів. Борщ - це дуже поживна страва. Тому що до його складу входять багато різних продуктів, які в сукупності дають не тільки корисну і поживну цінність, але і приємний смак. Всі борщі готують на м'ясному бульйоні. А для додання їм кислуватого смаку готують з кислої капусти, як у нашому рецепті. Однією з головних умов правильного приготування борщу є правильна послідовність закладки овочів. Тому слідуйте чітко за рецептом і у вас вийде смачний борщ.

Продукти для рецепту

Буряк
8.90 - 15.00

Буряк

за 1 кг

Інгредієнти

Буряк

100 г.

Морква

120 г.

Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л

35 г.

Лист лавровий

1 шт.

Сіль Єгипет

3 г.

Картопля фасована

200 г.

Цибуля ріпчаста молода

80 г.

Ошийок яловичий на кістці

500 г.

Часник Iberica зубчики 100г

1 шт.

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

3 г.

Соус томатний Руна Гострий фірмовий 485г

30 мл.

Сметана ХМЗ 20%

60 г.

Етапи приготування

01

Яловичину на кісточці розрізати на шматочки та залити холодною водою, потім варити до готовності. М'ясо на кісточці повинне стати м'яким. Потім залишити бульйон зачекати.

02

Буряк почистити та натерти на великій тертці. Далі викласти її до глибокої сковорідки, додати томатне пюре, трохи олії та капустяний розсіл. Залити буряк холодною водою так, щоб вона лише злегка покривала його. Сковорідку накрити кришкою та тушкувати до м'якості буряка. Та відставити його.

03

Цибулю почистити та дрібно нашинкувати. Потім цибулю викласти на сковорідку з розігрітою олією та обсмажити до золотистого кольору. Моркву почистити та натерти на великій тертці. Моркву викласти до цибулі. Сковорідку прикрити кришкою та протушкувати до м'якості моркви.

04

До моркви та цибулі додати добре віджату квашену капусту та трохи води. Потім тушкувати їх до м'якості капусти, періодично поливаючи воду та олію.

05

В киплячий бульйон закласти картоплю та відварити її до м'якості. У бульйон з картоплею викласти тушкований буряк та капусту з цибулею та морквою, посолити за смаком, додати перець та лавровий лист.

06

Поварити борщ на дуже слабкому вогні протягом 5-7 хвилин. З готового борщу витягнути лавровий лист. При подачі заправити товченим часником та сметаною. При необхідності підфарбувати натертим на малій тертці вареним буряком.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв