
Холодець із курячими медальйонами
Холодець вважається калорійною стравою. Але все одно на його популярності це ніяк не відображається. У кожному будинку їдять цю закуску, причому не лише у свята. Часу звичайно треба виділити на його приготування достатньо багато, тому затівати готування краще у вихідні дні. Найчастіше холодець варять зі свинячих або яловичих ніжок, але тут вибирати вам, з чого його зробити. Щоб холодець вийшов щільним і застиг без особливих проблем, краще додати в нього желатин - він впорається з цим завданням за будь-яких обставин. Тут слід не переборщити, а строго дотримуватися інструкції, а вона у вас завжди під рукою! Культова страва ще не у вашій колекції? Скоріш додавайте!
Інгредієнти
Теляча ніжка
1 шт.
Яловичина
700 г.
Куряче філе
3 шт.
Цибуля
1 шт.
Морква
1 шт.
Селера (черешки)
2 шт.
Часник
1 шт.
Лавровий лист
2 шт.
Чорний перець (горошком)
8 шт.
Сіль
за смаком
Петрушка
пучок
Духмяний перець
за смаком
Етапи приготування
01
Моркву очистити і помити. Потім узяти цибулю, очистити її від лушпиння і обмити під проточною водою, і селеру теж. Підготувати велику каструлю, помістити в неї чисту телячу ніжку. Залити холодною водою і довести до кипіння. При утворенні піни, її рекомендується регулярно знімати. Додати усі раніше підготовлені овочі і варити на слабкому вогні 4 години.
02
Куряче філе обмити, просушити і зробити з нього фарш, використовуючи м'ясорубку. Додати в утворений фарш подрібнений часник.
03
Яловичину добре вимити. Посередині шматка зробити надріз, але не до самого краю, а трохи не доходячи. Обмотати м'ясо харчовою плівкою і відбити до утворення тонкого пласту. Викласти на нього курячий фарш, і скачуючи з одного кінця в інший - сформувати рулет, і закріпити зубочистками. Загорнути рулет полотном (марлею) і перев'язати краї.
04
Рулет помістити в каструлю, де вариться ніжка. Додати до них лавровий лист, перець і трави. Варити 60 хвилин. До закінчення (за 20 хвилин) варіння бульйон слід посолити.
05
Коли рулет буде готовий, викласти його на посудину. Звільнити з тканини, дати остигнути і можна різати скибочками. Бульйон процідити, викласти медальйони на дно каструлі, залити невеликим шаром бульйону і поставити в холодильник до повного застигання.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів