
Зелений борщ
Рецептів червоного борщу існує дуже багато. Мабуть, у кожному регіоні свій рецепт, відмінний від інших. Але не варто забувати і про борщ зелений. Чимало є людей, які віддають перевагу саме зеленому борщу, аніж червоному. Якщо розібратися, то по суті зелений борщ - це суп зі щавлем. У Росії його ще називають "зелені щі ". Але історично склалося, що його ми стали називати зеленим борщем. Завдяки цьому ж щавлю страва і має характерний колір - зелений. А щавель, як відомо, дуже корисний. І не тільки навесні, але і в інші пори року. Адже він сприяє поліпшенню травлення, наділений лікувальними властивостями. Тому і вся страва не тільки смачна, але і корисна.
Інгредієнти
М'ясо
400 г.
Щавель
100 г.
Морква
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Картопля
3 шт.
Яйце
3 шт.
Зелень петрушки
за смаком
Масло вершкове
50 г.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Етапи приготування
01
Зварити бульйон. Посолити і поперчити за смаком. Додати нарізану великими шматками моркву і цибулю.
02
Зварити яйця вкруту і дати їм охолонути.
03
Зварене м'ясо дістати з бульйону і подрібнити.
04
Почистити картоплю і нарізати невеликими шматками. Кинути в каструлю. Туди ж кинути подрібнене м'ясо.
05
Помити щавель, дрібно нарізати.
06
Яйця порізати на шматочки не крупніше гороху.
07
Коли картопля звариться, кинути в бульйон нарізаний щавель. Варити на середньому вогні до 5 хвилин.
08
Додати нарізану зелень і яйця. Варити протягом 1-2 хвилин.
09
Додати в каструлю шматочок вершкового масла, після чого варити ще 1-2 хвилини.
10
Дати борщу настоятися не менше 15 хвилин, після чого подавати на стіл.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів