
Лимонні мафіни з цедрою
Не дивлячись на те, що мафіни – традиційна випічка родом з Англії, пропонований варіант мафінів готують за американською рецептурою: сухі дріжджі замінюють розпушувачем, який і піднімає тісто. Використання вершкового масла робить мафіни «мокрими» і маслянистими на смак. Золотиста хрустка скоринка гармонійно поєднується з м'якою пористою текстурою кексу, а приємний цитрусовий аромат не залишить Вас байдужим. Готувати цю лимонну випічку – одне задоволення. Досить окремо змішати сухі і мокрі інгредієнти, а потім об'єднати їх в одній ємності і акуратно перемішати ложкою без використання міксера (тісто має бути з грудочками). Творіть, печіть – і отримуйте задоволення.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
300 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
100 мл.
Лимон
120 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
5 г.
Етапи приготування
01
Лимон помити, вичавити сік і зняти цедру. Яйця збити з цукром в пишну масу. Потім додати розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру і сік одного лимона.
02
Борошно з розпушувачем просіяти і додати їх до яєчно-масляної суміші. Потім влити молоко, і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.
03
Тісто вилити у формочки (заповнювати на 3/4) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів



























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)