Курча по-римськи - Image

Курча по-римськи

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Спробувавши цю ароматну італійську страву, Ви не раз захочете приготувати її знову і знову. Курча по-римськи стане гідною прикрасою Вашого святкового столу, привівши в захват всіх гостей. Ніжне м'ясо курчати підкорить своєю соковитістю і апетитною скоринкою. Невід'ємним інгредієнтом страви є прошутто – італійська шинка, приготовлена зі свинячого окосту з морською сіллю. Цей вишуканий делікатес наситить овочі благородним ароматом копченостей. Завершує композицію пряні спеції – чебрець і орегано. Завдяки тому, що м'ясо настоїться в холодильнику, курча добре просочиться соусом. Рекомендується готувати страву за день святкового застілля.

Інгредієнти

Грудинка куряча

2 шт.

Стегно куряче

2 шт.

Сіль

1,5 ч. л.

Перець чорний мелений

0,5 ч. л.

Олія оливкова

3 ст. л.

Перець червоний

1 шт.

Шинка прошуто

100 г.

Часник

2 шт.

Помідори

1 шт.

Вино біле сухе

100 мл.

Чебрець свіжий

1 ст. л.

Орегано

1 ст. л.

Бульйон курячий

100 мл.

Каперси

2 ст. л.

Петрушка

50 г.

Перець жовтий

1 шт.

Етапи приготування

01

Видалити з м'яса шкіру, натерти сіллю і перцем. Обсмажити м'ясо на розігрітій сковороді в олії, до золотистої скоринки.

02

Витягнути м'ясо зі сковороди, замість нього на сковороду додати подрібнений перець і шинку. Готувати протягом 5 хвилин, після чого додати на сковороду нарізаний тонкими частинками часник. Тушкувати ще 1 хвилину.

03

Додати чебрець і орегано, подрібнені помідори на сковороду, вилити вино і бульйон. Перемішати суміш, додати вже обсмажене м'ясо.

04

Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, готувати 20-30 хвилин.

05

Викласти м'ясо з соусом в ємність з герметичною кришкою, прибрати в холодильник на 8 годин. При подачі підігріти м'ясо, і додати в соус каперси і посічену петрушку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Курча по-римськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua