Буряк, маринований із часником - Image

Буряк, маринований із часником

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Буряк, маринований із часником - це чудова закуска на всі часи. Крім того, це ще й неймовірно корисна закуска. Буряк хороше джерело вітаміну C, міді та фосфору. Буряк усуває токсини в організмі. Прийом в їжу буряка запобігає появі або зростанню злоякісних пухлин. Ця властивість набуває чинності завдяки наявності в буряку фолієвої кислоти, яка сприяє створенню нових клітин. Буряк також має омолоджуючі властивості. Він вживається як загальнозміцнюючий, що покращує травлення і обмін речовин засіб. Часник же незамінний взимку. Він оберігає наш організм від застуди і всяких хвороб. Тому взимку така закусочка з відвареною або смаженою картопелькою просто незамінна.

Інгредієнти

Буряк

500 г.

Часник

4 зубчики

Винний оцет

4 ст. л.

Цукор

2 ст. л.

Лавровий лист

2 шт.

Сіль

за смаком

Духмяний перець

за смаком

Етапи приготування

01

Промити буряк і потім щільно загорнути його у фольгу, запекти в духовці протягом приблизно 1,5 години, до готовності. Витягнути буряк із духовки і залишити її остигати.

02

Налити в каструлю близько 250 мл. води. Туди ж додати пару горошин духмяного перцю, лавровий лист, цукор і сіль за смаком.

03

Довести воду до кипіння і кип'ятити приблизно 5 хвилин, потім остудити до теплого стану.

04

Часник очистити і нарізати тонкими пластинками. Остиглий буряк почистити і порізати невеликими тонкими шматочками.

05

У банку скласти пластинки буряку, періодично присипаючи їх часником. Туди ж додати трохи винного оцту.

06

У банку налити остиглу воду і закрити щільно кришкою. Банку прибрати в холодильник на дві доби.

07

Маринований буряк можна використовувати для салатів, перших страв або як гарнір до картоплі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Буряк, маринований із часником – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua