Зелений борщ - Image

Зелений борщ

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Рецептів червоного борщу існує дуже багато. Мабуть, у кожному регіоні свій рецепт, відмінний від інших. Але не варто забувати і про борщ зелений. Чимало є людей, які віддають перевагу саме зеленому борщу, аніж червоному. Якщо розібратися, то по суті зелений борщ - це суп зі щавлем. У Росії його ще називають "зелені щі ". Але історично склалося, що його ми стали називати зеленим борщем. Завдяки цьому ж щавлю страва і має характерний колір - зелений. А щавель, як відомо, дуже корисний. І не тільки навесні, але і в інші пори року. Адже він сприяє поліпшенню травлення, наділений лікувальними властивостями. Тому і вся страва не тільки смачна, але і корисна.

Інгредієнти

М'ясо

400 г.

Щавель

100 г.

Морква

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Картопля

3 шт.

Яйце

3 шт.

Зелень петрушки

за смаком

Масло вершкове

50 г.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Етапи приготування

01

Зварити бульйон. Посолити і поперчити за смаком. Додати нарізану великими шматками моркву і цибулю.

02

Зварити яйця вкруту і дати їм охолонути.

03

Зварене м'ясо дістати з бульйону і подрібнити.

04

Почистити картоплю і нарізати невеликими шматками. Кинути в каструлю. Туди ж кинути подрібнене м'ясо.

05

Помити щавель, дрібно нарізати.

06

Яйця порізати на шматочки не крупніше гороху.

07

Коли картопля звариться, кинути в бульйон нарізаний щавель. Варити на середньому вогні до 5 хвилин.

08

Додати нарізану зелень і яйця. Варити протягом 1-2 хвилин.

09

Додати в каструлю шматочок вершкового масла, після чого варити ще 1-2 хвилини.

10

Дати борщу настоятися не менше 15 хвилин, після чого подавати на стіл.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Зелений борщ – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua