Вишневий клафуті - Image

Вишневий клафуті

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід
Клафуті завітав до нас із Франції. Цей незвичайний десерт - щось середнє між запіканкою і пирогом. Клафуті в класичному варіанті (як робили його французи спочатку) готують зі свіжих вишень з кісточками. Невідомо, чому саме кісточки залишали в пирозі, але це явно було незручно і непрактично. Тому все частіше готують клафуті з консервованих вишень. По-перше, це зручніше, так як немає кісточок, а по-друге, консервовані вишні є в будь-який час року, а не тільки в період, коли достигають вишні. Тісто в клафуті теж досить незвичайне - рідке і яєчне. Але проте такий десерт відразу ж створить теплу атмосферу у вашому домі. Це чудовий варіант для тихого сімейного чаювання.

Продукти для рецепту

Цукор Ваш Цукор 10кг
319.00 349.60

Цукор Ваш Цукор 10кг

10 кг

Інгредієнти

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

6 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

0,5 склянки

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

1 склянка

Цукор ванільний Auchan 8г

2 ч.л.

Борошно 7 1кг

1 склянка

Сіль Єгипет

дрібка

Вишня сушена

500 г

Цукрова пудра Aro 250г

2 ст.л.

Масло вершкове домашнє

20 г

Етапи приготування

01

Духовку розігрійте до 180°C. Добре змастіть маслом формочки (можна використовувати одну велику форму).

02

У чотирьох яєць відокремте білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Розбийте в миску два яйця, влийте ще чотири білка, додайте цукру і збийте до утворення піни.

03

Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте молоко, потім додайте ванільний цукор. Поступово введіть просіяне борошно і сіль і продовжуйте збивати до отримання однорідної маси.

04

Вишню розморозьте і дайте соку стекти, якщо ви використовуєте свіжі ягоди, видаліть з них кісточки.

05

Викладіть вишні на дно формочок, залийте тістом. Частину ягід викладіть також зверху на тісто. Запікайте протягом 10 хвилин, після чого збавте температуру до 160°C і залиште клафуті в духовці ще на 30 хвилин - тісто має піднятися і підрум'янитися.

06

Проткніть готові клафуті дерев'яною паличкою або зубочисткою - якщо паличка залишилася сухою, пироги готові. Якщо ні - дайте їм ще трохи дійти в духовці. Готові вироби посипте цукровою пудрою, злегка остудіть і подавайте.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Бісквіт горіховий

Бісквіт горіховий

8

50 хв

Останні додані рецепти