 (1).png)
Тірамісу з вишнею
1
Тірамісу — це справжня зірка італійської кухні, а з додаванням вишень, він стає ще більш незабутнім десертом. Поєднання ніжного крему з соковитими вишнями творить неперевершений десерт. Вишнева кислинка врівноважує ніжність маскарпоне, а просочене кавою печиво савоярді додає особливого шарму.
Вишня надає тірамісу легкість і свіжість, тому він ідеально підходить як для літнього застілля, так і для зимового затишку. Ніжна текстура маскарпоне легко поєднується з вишнями, створюючи десерт, який закохує з першої ложки.
Варіації
- Можна використати заморожені або консервовані вишні замість свіжих.
- Додавання вишневого лікеру підсилює смакові якості десерту.
- Спробуйте приготувати у порційних склянках задля зручної подачі.
Секрети ніжності та смаку
- Маскарпоне слід залишити на столі, щоб дістатися кімнатної температури перед змішуванням.
- Збивайте вершки до м'яких піків, уникаючи перевзбиття.
- Кава для просочування має охолонути до кімнатної температури.
Поради щодо інгредієнтів
- Відсутність маскарпоне можна компенсувати жирним кремсиром з вершками.
- Якщо немає печива савоярді, підійде і бісквітне печиво.
- Використовуйте лише свіжі яйця для надійності.
Дрібні кулінарні нюанси
- Десерт потребує щонайменше 6 годин відпочинку в холодильнику для досягнення ідеальної текстури.
- Какао-порошок насипайте зверху перед подачею, надавши тірамісу завершеного вигляду.
- Вишні краще проварити з цукром для отримання густого сиропу.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печиво Antico Borgo Савоярді 400г
300 г
Сир Auchan Маскарпоне м'який 36% 500г
500 г
Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт
6 шт.
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
300 г
Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г
300 мл
Кава мелена Gemini Turkish Міцна 250г
400 мл
Вишня Vici без кісточки заморожена 300г
300 г
Какао-порошок Мрія Classic 100г
30 г
Екстракт Carmencita ванільний 150мл
1 ч.л.
Етапи приготування
01
Підготовка вишень - Вишні без кісточок проварити з 80 г цукру на середньому вогні 10 хвилин до густини сиропу. ⏱ 15 хв. Орієнтир: вишні м'які, сироп густий.
02
Приготування кавової суміші - Заварити міцну каву, охолодити до кімнатної температури. ⏱ 5 хв. Орієнтир: кава повністю охолоджена.
03
Збивання яєчної суміші - Жовтки збити з половиною цукру до збільшення в об'ємі втричі. ⏱ 8 хв. Орієнтир: маса світла, пишна.
04
Підготовка маскарпоне - Маскарпоне м'яко вмішати у яєчну суміш, додати ванільний екстракт. ⏱ 3 хв. Орієнтир: однорідна кремова маса.
05
Збивання білків - Білки збити до стійких піків з рештою цукру. ⏱ 5 хв. Орієнтир: білки тримають форму.
06
Збивання вершків - Вершки збити до м'яких піків. ⏱ 4 хв. Орієнтир: вершки загусли, але не перезбиті.
07
Поєднання кремів - Обережно змішати маскарпоне з білками та вершками. ⏱ 5 хв. Орієнтир: однорідний повітряний крем.
08
Збірка тірамісу - Печиво швидко занурити в каву, викласти у форму, змастити кремом, додати вишні, повторити шари. ⏱ 10 хв. Орієнтир: 3 шари печива та крему.
09
Охолодження - Поставити у холодильник на 6-8 годин. ⏱ 400 хв. Орієнтир: десерт добре застиг.
10
Порада Перед подачею посипте какао-порошком через сито та прикрасьте свіжими вишнями.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів








 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)





 (1).png)
 (1).png)

 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)