 (1).png)
Рецепт тірамісу з вершками і маскарпоне
1
Тірамісу - це справжня італійська класика, яка закохує з першого шматочка. Завдяки своєму ніжному смаку та легкій текстурі, цей десерт став улюбленцем багатьох поціновувачів солодощів. Блаженний аромат кави у поєднанні з ніжними вершками та маскарпоне дарує справжню насолоду. І найприємніше - приготувати тірамісу можна вдома, легко дотримуючись рецепту!
Традиційний тірамісу походить з Італії, але цей варіант з вершками додає йому української ніжності. Це десерт, який збагатить будь-який святковий стіл і стане смачним завершенням вашого прийому їжі.
Складові тірамісу відносно прості, а сам процес приготування не вимагає багато навиків. Тож якщо ви шукали щось швидке, смачне і вишукане - тірамісу саме те, що потрібно!
Варіації
-Існує багато варіацій на тему тірамісу: деякі додають шоколад чи лікер амаретто. Як би ви не вирішили зробити, головне - використовувати свіжі інгредієнти.
Секрети ніжності та смаку
-Ключ до успіху - у правильно вибраних інгредієнтах: свіжі яйця, якісний маскарпоне і добрий кавовий настій.
Поради щодо інгредієнтів
-Маскарпоне має бути свіжим, вершкам надайте перевагу з високим відсотком жиру. Савоярді обирайте легкі та повітряні.
Дрібні кулінарні нюанси
-Кавовий шар не повинен бути занадто мокрим, лише злегка змочіть бісквіти.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г
300 г
Сир Auchan Маскарпоне м'який 36% 500г
400 г
Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г
250 мл
Яйця курячі Свіжак С0 10шт
4 шт.
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
100 г
Кава мелена Ferarra Crema Irlandese 250г
200 мл
Какао-порошок Мрія Classic 100г
Для посипання
Етапи приготування
01
Підготовка основи - Збийте жовтки з цукром до пишної білої маси. ⏱ 5 хв. Орієнтир: маса стане кремовою і злегка жовтуватою.
02
Приготування крему - Додайте маскарпоне до жовтків і ретельно перемішайте. Збийте вершки і акуратно введіть їх у масу. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем повинен бути однорідний і ніжний.
03
Змочування савоярді - Обмочіть кожен бісквіт в охолодженій каві, лише злегка занурюючи, щоб не набрали забагато рідини. ⏱ 5 хв.
04
Формування шару і охолодження - Викладіть шар савоярді, потім шар крему. Повторіть. Прикрасити какао. Поставте в холодильник мінімум на 4 години. ⏱ 15 хв. Орієнтир: десерт повинен бути охолоджений, маса триматиме форму.
05
Порада: Перед подачею дайте десерту постояти при кімнатній температурі 15 хвилин, так він буде ще ніжнішим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів







 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)





 (1).png)
 (1).png)


.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)