Рецепт тірамісу з вершками і маскарпоне - Image

new

Рецепт тірамісу з вершками і маскарпоне

Кількість порцій: 8Час приготування: 35 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Тірамісу - це справжня італійська класика, яка закохує з першого шматочка. Завдяки своєму ніжному смаку та легкій текстурі, цей десерт став улюбленцем багатьох поціновувачів солодощів. Блаженний аромат кави у поєднанні з ніжними вершками та маскарпоне дарує справжню насолоду. І найприємніше - приготувати тірамісу можна вдома, легко дотримуючись рецепту!

Традиційний тірамісу походить з Італії, але цей варіант з вершками додає йому української ніжності. Це десерт, який збагатить будь-який святковий стіл і стане смачним завершенням вашого прийому їжі.

Складові тірамісу відносно прості, а сам процес приготування не вимагає багато навиків. Тож якщо ви шукали щось швидке, смачне і вишукане - тірамісу саме те, що потрібно!


Варіації

-Існує багато варіацій на тему тірамісу: деякі додають шоколад чи лікер амаретто. Як би ви не вирішили зробити, головне - використовувати свіжі інгредієнти.

Секрети ніжності та смаку

-Ключ до успіху - у правильно вибраних інгредієнтах: свіжі яйця, якісний маскарпоне і добрий кавовий настій.

Поради щодо інгредієнтів

-Маскарпоне має бути свіжим, вершкам надайте перевагу з високим відсотком жиру. Савоярді обирайте легкі та повітряні.

Дрібні кулінарні нюанси

-Кавовий шар не повинен бути занадто мокрим, лише злегка змочіть бісквіти.

Продукти для рецепту

Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г
159.90 - 189.90

Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г

400 г

Інгредієнти

Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г

300 г

Сир Auchan Маскарпоне м'який 36% 500г

400 г

Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г

250 мл

Яйця курячі Свіжак С0 10шт

4 шт.

Цукор Хуторок білий кристалічний 800г

100 г

Кава мелена Ferarra Crema Irlandese 250г

200 мл

Какао-порошок Мрія Classic 100г

Для посипання

Етапи приготування

01

Підготовка основи - Збийте жовтки з цукром до пишної білої маси. ⏱ 5 хв. Орієнтир: маса стане кремовою і злегка жовтуватою.

02

Приготування крему - Додайте маскарпоне до жовтків і ретельно перемішайте. Збийте вершки і акуратно введіть їх у масу. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем повинен бути однорідний і ніжний.

03

Змочування савоярді - Обмочіть кожен бісквіт в охолодженій каві, лише злегка занурюючи, щоб не набрали забагато рідини. ⏱ 5 хв.

04

Формування шару і охолодження - Викладіть шар савоярді, потім шар крему. Повторіть. Прикрасити какао. Поставте в холодильник мінімум на 4 години. ⏱ 15 хв. Орієнтир: десерт повинен бути охолоджений, маса триматиме форму.

05

Порада: Перед подачею дайте десерту постояти при кімнатній температурі 15 хвилин, так він буде ще ніжнішим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Тірамісу з печивом савоярді

Тірамісу з печивом савоярді

8

30 хв