 (1).png)
new
Рецепт тірамісу з вершками і маскарпоне
Тірамісу - це справжня італійська класика, яка закохує з першого шматочка. Завдяки своєму ніжному смаку та легкій текстурі, цей десерт став улюбленцем багатьох поціновувачів солодощів. Блаженний аромат кави у поєднанні з ніжними вершками та маскарпоне дарує справжню насолоду. І найприємніше - приготувати тірамісу можна вдома, легко дотримуючись рецепту!
Традиційний тірамісу походить з Італії, але цей варіант з вершками додає йому української ніжності. Це десерт, який збагатить будь-який святковий стіл і стане смачним завершенням вашого прийому їжі.
Складові тірамісу відносно прості, а сам процес приготування не вимагає багато навиків. Тож якщо ви шукали щось швидке, смачне і вишукане - тірамісу саме те, що потрібно!
Варіації
-Існує багато варіацій на тему тірамісу: деякі додають шоколад чи лікер амаретто. Як би ви не вирішили зробити, головне - використовувати свіжі інгредієнти.
Секрети ніжності та смаку
-Ключ до успіху - у правильно вибраних інгредієнтах: свіжі яйця, якісний маскарпоне і добрий кавовий настій.
Поради щодо інгредієнтів
-Маскарпоне має бути свіжим, вершкам надайте перевагу з високим відсотком жиру. Савоярді обирайте легкі та повітряні.
Дрібні кулінарні нюанси
-Кавовий шар не повинен бути занадто мокрим, лише злегка змочіть бісквіти.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печиво Aro Савоярді бісквітне 400г
300 г
Сир Auchan Маскарпоне м'який 36% 500г
400 г
Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г
250 мл
Яйця курячі Свіжак С0 10шт
4 шт.
Цукор Хуторок білий кристалічний 800г
100 г
Кава мелена Ferarra Crema Irlandese 250г
200 мл
Какао-порошок Мрія Classic 100г
Для посипання
Етапи приготування
01
Підготовка основи - Збийте жовтки з цукром до пишної білої маси. ⏱ 5 хв. Орієнтир: маса стане кремовою і злегка жовтуватою.
02
Приготування крему - Додайте маскарпоне до жовтків і ретельно перемішайте. Збийте вершки і акуратно введіть їх у масу. ⏱ 10 хв. Орієнтир: крем повинен бути однорідний і ніжний.
03
Змочування савоярді - Обмочіть кожен бісквіт в охолодженій каві, лише злегка занурюючи, щоб не набрали забагато рідини. ⏱ 5 хв.
04
Формування шару і охолодження - Викладіть шар савоярді, потім шар крему. Повторіть. Прикрасити какао. Поставте в холодильник мінімум на 4 години. ⏱ 15 хв. Орієнтир: десерт повинен бути охолоджений, маса триматиме форму.
05
Порада: Перед подачею дайте десерту постояти при кімнатній температурі 15 хвилин, так він буде ще ніжнішим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів