
Рататуй
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Помідор
1 кг.
Перець зелений фасований
2 шт.
Баклажан
1 шт.
Кабачок
1 шт.
Цукіні
1 шт.
Цибуля
2 шт.
Часник
3 зубчика
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
8 cт. л.
Вино Takado Вишня червоне десертне 11% 0,7л
100 мл.
Сік лимона John Top 230мл
1 шт.
Петрушка Marka Promo пучок 70г
5 ложок
Базилік червоний Auchan свіжий 50г
5 ложок
Етапи приготування
01
Помити баклажан і порізати його кубиками.
02
Посипати його сіллю і покласти на 25 хв. у друшляк, щоб витік сік.
03
Очистити помідори від шкірки, порізати на 4 частини і витягти насіння.
04
Цибулю, цукіні, перець і кабачок окремо порізати кубиками.
05
На великій сковороді розігріти олію. Додати цукіні і кабачок, тушкувати 4-6 хв, поки вони не підрум'яняться. Відцідити їх і перекласти в чисту каструлю.
06
На сковорідку додати 2 ложки свіжої оливкової олії і тушкувати перець протягом 5 хвилин. Після цього перекласти його в каструлю.
07
Вимитий і висушений баклажан тушкувати на 3-4 ложках гарячої олії. Слід уважно стежити, щоб він не пригорів. Через 6-8 хвилин, коли баклажан злегка підрум'яниться і стане м'яким, перекласти його в каструлю до інших овочів.
08
На сковороду додати 3 ложки оливкової олії і смажити на ній цибулю і тертий часник. Далі додати вино і чекати, поки воно випарується. Після чого додати помідори, кмин і 2 ложки петрушки. Готувати на маленькому вогні 8-12 хв.
09
Потім додати всі овочі і тушкувати на маленькому вогні 12 хв. Коли овочі будуть м'якими, зняти їх з вогню і делікатно помішати, додаючи петрушку, що залишилася і 4 ложки базиліка.
10
В кінці рататуй приправити за смаком сіллю, перцем, свіжовичавленим лимонним соком і рештою базиліку.
11
Спосіб подачі: страву можна подавати гарячою, або холодною. До цієї страви ідеально підійде хрусткий французький багет або макарони.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів












 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
 (1).png)














 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)