
Прасопіта - грецький цибульний пиріг
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
200 г.
Борошно кукурудзяне Сто Пудов 500г
150 г.
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
1 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
5 ст. л.
Сіль Єгипет
1 щіпка
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 щіпка
Спеція Перець чорний мелений
1 щіпка
Цибуля порей
500 г.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
1 перо
Рис пропарений
100 г.
Крохмаль Dr.Oetker 1кг
1 ст. л.
Кріп 70г
1 пучок
Петрушка 70г
1 пучок
Етапи приготування
01
Для тіста змішати і просіяти два види борошна, посолити і додати цукор. Поступово ввести 0,5 склянки гарячої води, оцет. Замісити м'яке тісто і додати 2 ст. л. оливкової олії.
02
Для начинки на середньому вогні пасерувати дрібно нарізану цибулю - порей, зелену цибулю до прозорості. Додати рис, посолити, поперчити, перемішати. Ввести гарячу воду 250 мл. і тушкувати 10 хвилин.
03
Крохмал розвести в 2 ст. л. води і тонкою цівкою додати в сотейник. Готувати, швидко помішуючи, до загустіння 5 хвилин. Зняти сотейник з вогню, додати дрібно нарізану зелень і дати настоятися.
04
Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати завтовшки 5 мм. Викласти у змащену оливковою олією форму, формуючи бортики.
05
Викласти начинку на тісто і накрити її надлишками тіста від бортика, змастити маслом. Меншу частину тіста розкачати за розміром діаметра форми і накрити ним начинку.
06
Поверхню пирога змастити оливковою олією, випікати в розігрітій духовці при 180°C 40 хвилин. Дати пирогу трохи настоятися.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

































 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)