 (1).png)
new
Медовик матча
1
Зустрічайте медовик, збагачений зеленим жаєм матча! Це ідеальне поєднання класичних медових коржів з сучасним японським колоритом від матча, яке надає торту витончений зелений відтінок. Уявіть контраст ніжного медового смаку та специфічною трав'янистою нотою — саме це робить «Медовик матча» неперевершеним в своїй унікальності. Приготування цього десерту додасть кулінарному арсеналу будь-якого кондитера вишуканий смак, який заворожує з першого шматочка. Усередині торт ховає шари золотистих коржів, просочених легким кремом зі смаком матча, який не залишить байдужим нікого.
Варіації
- Можна додати білий шоколад до крему
- Замість звичайного крему використати вершковий сир
- Прикрасити горіхами або ягодами
Секрети ніжності та смаку
- Коржі мають бути тонкими та рівномірними
- Крем з матча має бути однорідним без грудочок
- Торт просочується не менше 6-8 годин
Поради щодо інгредієнтів
- Використовувати натуральний мед світлих сортів
- Матча має бути церемоніального або кулінарного класу
- Вершки для крему 33-35% жирності
Дрібні кулінарні нюанси
- Тісто на медовику готується на водяній бані
- Коржі випікаються по одному
- Матча просіюється перед додаванням у крем
- Торт зберігається у холодильнику
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Літній Мед 500г
150 г
Цукор Щедрі Брати 1кг
200 г
Яйця курячі Свіжак С0 10шт
3 шт
Масло Комо Екстра кисловершкове 82,5% 180г
100 г
Борошно пшеничне Novus цільнозернове 1кг
400 г
Сода Деко харчова 300г
1.5 ч.л.
Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г
500 мл
Цукрова пудра Aro 250г
100 г
Чай зелений Gemini Матча елітний японський 50г
15 г
Молоко згущене ПМКК незбиране з цукром 8,5% 1кг
200 г
Етапи приготування
01
Приготування тіста — У каструлю помістити мед, цукор, яйця, масло. На водяній бані нагрівати суміш до розчинення цукру. Додати соду, перемішати. Всипати борошно частинами, замісити тісто. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Тісто стає густим та еластичним.
02
Випікання коржів — Розділити тісто на 8 частин. Кожну частину розкачати тонко, перенести на пергамент. Випікати при 180°C по 5-7 хвилин кожен корж. ⏱ 60 хв. Орієнтир: Коржі золотисті та рівномірно пропечені.
03
Приготування крему — Охолоджені вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Просіяти матча, розчинити у 2 ст.л. теплої води. Додати матча та згущене молоко до вершків, обережно вмішати. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Крем однорідний, світло-зеленого кольору.
04
Збирання торта — Кожен корж промастити кремом з матча. Скласти коржі один на одний. Бічні сторони та верх покрити кремом. Прикрасити подрібненими крихтами коржів. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Торт рівномірно покритий кремом.
05
Просочування — Поставити торт у холодильник на 8-12 годин для просочування. ⏱ 480 хв. Орієнтир: Коржі повністю просочені кремом.
06
Порада Подавати охолодженим, прикрасивши свіжими ягодами або присипавши матча. Зберігати у холодильнику не більше 3 діб.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів