Медовик матча - Image

new

Медовик матча

1

Кількість порцій: 8Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Зустрічайте медовик, збагачений зеленим жаєм матча! Це ідеальне поєднання класичних медових коржів з сучасним японським колоритом від матча, яке надає торту витончений зелений відтінок. Уявіть контраст ніжного медового смаку та специфічною трав'янистою нотою — саме це робить «Медовик матча» неперевершеним в своїй унікальності. Приготування цього десерту додасть кулінарному арсеналу будь-якого кондитера вишуканий смак, який заворожує з першого шматочка. Усередині торт ховає шари золотистих коржів, просочених легким кремом зі смаком матча, який не залишить байдужим нікого.


Варіації

- Можна додати білий шоколад до крему

- Замість звичайного крему використати вершковий сир

- Прикрасити горіхами або ягодами


Секрети ніжності та смаку

- Коржі мають бути тонкими та рівномірними

- Крем з матча має бути однорідним без грудочок

- Торт просочується не менше 6-8 годин


Поради щодо інгредієнтів

- Використовувати натуральний мед світлих сортів

- Матча має бути церемоніального або кулінарного класу

- Вершки для крему 33-35% жирності


Дрібні кулінарні нюанси

- Тісто на медовику готується на водяній бані

- Коржі випікаються по одному

- Матча просіюється перед додаванням у крем

- Торт зберігається у холодильнику

Продукти для рецепту

Мед Літній Мед 500г
127.00 - 134.00

Мед Літній Мед 500г

500 г

Інгредієнти

Мед Літній Мед 500г

150 г

Цукор Щедрі Брати 1кг

200 г

Яйця курячі Свіжак С0 10шт

3 шт

Масло Комо Екстра кисловершкове 82,5% 180г

100 г

Борошно пшеничне Novus цільнозернове 1кг

400 г

Сода Деко харчова 300г

1.5 ч.л.

Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г

500 мл

Цукрова пудра Aro 250г

100 г

Чай зелений Gemini Матча елітний японський 50г

15 г

Молоко згущене ПМКК незбиране з цукром 8,5% 1кг

200 г

Етапи приготування

01

Приготування тіста — У каструлю помістити мед, цукор, яйця, масло. На водяній бані нагрівати суміш до розчинення цукру. Додати соду, перемішати. Всипати борошно частинами, замісити тісто. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Тісто стає густим та еластичним.

02

Випікання коржів — Розділити тісто на 8 частин. Кожну частину розкачати тонко, перенести на пергамент. Випікати при 180°C по 5-7 хвилин кожен корж. ⏱ 60 хв. Орієнтир: Коржі золотисті та рівномірно пропечені.

03

Приготування крему — Охолоджені вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Просіяти матча, розчинити у 2 ст.л. теплої води. Додати матча та згущене молоко до вершків, обережно вмішати. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Крем однорідний, світло-зеленого кольору.

04

Збирання торта — Кожен корж промастити кремом з матча. Скласти коржі один на одний. Бічні сторони та верх покрити кремом. Прикрасити подрібненими крихтами коржів. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Торт рівномірно покритий кремом.

05

Просочування — Поставити торт у холодильник на 8-12 годин для просочування. ⏱ 480 хв. Орієнтир: Коржі повністю просочені кремом.

06

Порада Подавати охолодженим, прикрасивши свіжими ягодами або присипавши матча. Зберігати у холодильнику не більше 3 діб.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

new

Солянка з ковбасою і м'ясом класичний рецепт

Солянка з ковбасою і м'ясом класичний рецепт

6

1 год 30 хв