 (1).png)
Медовик матча
1
Зустрічайте медовик, збагачений зеленим чаєм матча! Це ідеальне поєднання класичних медових коржів з сучасним японським колоритом від матча, яке надає торту витончений зелений відтінок. Уявіть контраст ніжного медового смаку та специфічною трав'янистою нотою — саме це робить «Медовик матча» неперевершеним в своїй унікальності. Приготування цього десерту додасть кулінарному арсеналу будь-якого кондитера вишуканий смак, який заворожує з першого шматочка. Усередині торт ховає шари золотистих коржів, просочених легким кремом зі смаком матча, який не залишить байдужим нікого.
Варіації
- Можна додати білий шоколад до крему
- Замість звичайного крему використати вершковий сир
- Прикрасити горіхами або ягодами
Секрети ніжності та смаку
- Коржі мають бути тонкими та рівномірними
- Крем з матча має бути однорідним без грудочок
- Торт просочується не менше 6-8 годин
Поради щодо інгредієнтів
- Використовувати натуральний мед світлих сортів
- Матча має бути церемоніального або кулінарного класу
- Вершки для крему 33-35% жирності
Дрібні кулінарні нюанси
- Тісто на медовику готується на водяній бані
- Коржі випікаються по одному
- Матча просіюється перед додаванням у крем
- Торт зберігається у холодильнику
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Мед Літній Мед 500г
150 г
Цукор Щедрі Брати 1кг
200 г
Яйця курячі Свіжак С0 10шт
3 шт
Масло Комо Екстра кисловершкове 82,5% 180г
100 г
Борошно пшеничне Novus цільнозернове 1кг
400 г
Сода Деко харчова 300г
1.5 ч.л.
Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г
500 мл
Цукрова пудра Aro 250г
100 г
Чай зелений Gemini Матча елітний японський 50г
15 г
Молоко згущене ПМКК незбиране з цукром 8,5% 1кг
200 г
Етапи приготування
01
Приготування тіста — У каструлю помістити мед, цукор, яйця, масло. На водяній бані нагрівати суміш до розчинення цукру. Додати соду, перемішати. Всипати борошно частинами, замісити тісто. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Тісто стає густим та еластичним.
02
Випікання коржів — Розділити тісто на 8 частин. Кожну частину розкачати тонко, перенести на пергамент. Випікати при 180°C по 5-7 хвилин кожен корж. ⏱ 60 хв. Орієнтир: Коржі золотисті та рівномірно пропечені.
03
Приготування крему — Охолоджені вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Просіяти матча, розчинити у 2 ст.л. теплої води. Додати матча та згущене молоко до вершків, обережно вмішати. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Крем однорідний, світло-зеленого кольору.
04
Збирання торта — Кожен корж промастити кремом з матча. Скласти коржі один на одний. Бічні сторони та верх покрити кремом. Прикрасити подрібненими крихтами коржів. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Торт рівномірно покритий кремом.
05
Просочування — Поставити торт у холодильник на 8-12 годин для просочування. ⏱ 480 хв. Орієнтир: Коржі повністю просочені кремом.
06
Порада Подавати охолодженим, прикрасивши свіжими ягодами або присипавши матча. Зберігати у холодильнику не більше 3 діб.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів










 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)