
Тефтелі з гречкою
Тефтелі – настільки поширена страва, що присутня практично у всіх кухнях світу під різними назвами. Ситні і апетитні, вони складають гідну конкуренцію звичним котлетам, фрикаделькам, голубцям. Всіма улюблені м'ясні кульки смажать, запікають, тушкують у соусах, готують на пару. Класичний рецепт тефтелей включає м'ясний фарш і рис. Давайте відійдемо від звичних стереотипів. Пропонуємо Вашій увазі тефтелі з гречкою. Оригінальний рецепт настільки Вас здивує, що Ви не раз захочете приготувати цю просту, але дуже смачну страву. Соковитість тефтелям надає наявність лука у фарші. Урізноманітніть блюдо і додайте в тефтелі моркву і дрібно нарубану зелень.
Ingredients
Фарш м'ясний
500 г.
Крупа гречана
100 г.
Яйце куряче
1 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Борошно пшеничне
за смаком
Олія рослинна
за смаком
Preparation steps
01
Змішати в мисці фарш і яйце. Перемішати.
02
Відварити гречку до напівготовності. Подрібнити цибулю.
03
Додати до суміші фаршу яйця, гречку та цибулю, посолити і поперчити за смаком. Перемішати до однорідної консистенції. Додати 1-2 ст. л. холодної води, для більшої соковитості.
04
Сформувати із суміші кульки, обваляти їх у борошні, обсмажити в олії на розігрітій сковороді.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores