
Шоколадний щербет
Щербет - це традиційний напій в країнах Сходу. Зазвичай він готується з шипшини, кизилу, троянди, лакриці і різних спецій. Але в даний час щербетом також називають особливі види прохолодних напоїв з фруктових соків і цукру з додаванням прянощів і морозива. Слово «щербет» запозичене з турецького «Şerbet», що означає напій. Ми вам рекомендуємо приготувати прекрасний шоколадний щербет. Цей десерт схожий на шоколадне морозиво, бо подається він охолодженим, точніше навіть замороженим. Зберігати такий десерт можна в морозилці близько 4 днів, але все ж краще з'їсти весь десерт відразу.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
500 мл.
Vash Tsukor Sugar 10kg
100 г.
Salt Egypt
щіпка
Aromiks Cocoa Powder 100g
50 г.
Auchan Dark Chocolate 72% 100g
120 г.
Pripravka Vanilla 2g
0,25 ч. л.
Dama cream liqueur 17% 0.5l
2 ст. л.
Preparation steps
01
У каструлі нагріти половину молока (250 мл.) з цукром, сіллю і какао. Збиваючи, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і дати покипіти 30 секунд.
02
Зняти з вогню, додати шоколад, ванілін і лікер. Вмішати молоко, що залишилося (250 мл.). Якщо шоколад повністю не розчинився, збити масу в блендері до однорідності.
03
Масу помістити в морозилку на 1,5-2 години, поки не замерзне по краях. Дістати і ретельно перемішати. Повторити цю процедуру ще 2-3 рази.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores