
Шашлик із курки з сухофруктами і ніжним соусом
Хоча шашлик - це страва грузинської кухні, і там його, за всіма правилами. готують із баранини, все ж він поширений по всьому світу. Не дивно, що тепер є так багато різних рецептів, способів приготування і навіть різні інгредієнти. У нашому рецепті ми пропонуємо вам робити шашлик із курячого м'яса. Цей рецепт підійде тим, хто з тих чи інших причин не їсть будь-яке інше м'ясо. Не сумнівайтеся, курка теж дуже хороша для шашлику. А особливо, якщо робити його ще й із сухофруктами і соусом. Адже сухофрукти просочують своїм ароматом всю страву, роблячи шашлик більш насиченим і апетитним . Не кажучи вже про те, які корисні сухофрукти.
Ingredients
Куряча грудинка
600 г.
Курага
400 г.
Чорнослив
200 г.
Сир кисломолочний
200 г.
Сік лимона
0,5 шт.
Оливкова олія
за смаком
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Preparation steps
01
Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
02
У формі змішати оливкову олію, сік лимона, сіль і перець.
03
Потім потрібно нанизати куряче філе на шпажки упереміш з курагою і шматочками чорносливу.
04
Викласти шашлики в форму з маринадом і залишити на 20 хвилин. Періодично шашлики потрібно перевертати.
05
Для ніжного соусу потрібно збити кисломолочний сир в блендері і додати трохи кураги і лимонного соку. Добре подрібнити. Соус повинен вийти однорідним.
06
Шашлики смажити на сковороді-гриль 3-5 хвилин з кожного боку і подавати з сирним соусом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores