Різото з шампанським, креветками і гребінцями - Image

Різото з шампанським, креветками і гребінцями

Number of servings: 2Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Різото з шампанським, креветками і гребінцями - цікавий варіант приготування різото. Дуже важливо правильно вибрати сорт рису для цієї традиційної італійської страви. Рис підійде дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Головне в приготуванні різото - спосіб приготування рису. Тепер докладніше про спосіб. Додавати в рис бульйон потрібно порціями, поступово, помішуючи, даючи час кожній порції бульйону вбратися в рис. Так ви зможете домогтися кремової консистенції різото. Для ще більшої "кремовості" на останньому етапі приготування у страву додають тертий пармезан. Різото з морепродуктами виходить смачним і ніжним. До того ж виглядає страва ефектно і нарядно.

Ingredients

Масло вершкове

2 ст. л.

Цибуля зелена

50 г.

Рис

120 г.

Шампанське сухе

200 мл.

Бульйон курячий

400 мл.

Гребінці морські

230 г.

Сир пармезан

50 г.

Креветки очищені

100 г.

Preparation steps

01

Розігріти сковороду з вершковим маслом на середньому вогні. Всипати подрібнену цибулю, обсмажувати протягом 1 хвилини. Додати рис, обсмажувати ще 2 хвилини.

02

Влити в сковороду шампанське, продовжувати готувати, поки рідина не випарується, при цьому постійно помішуючи.

03

Поступово вливати бульйон, постійно змішуючи, давати рідині випаровуватися, протягом 15 хвилин.

04

Додати в рис креветки і гребінці, готувати ще 5 хвилин. Додати за смаком сіль і перець, додати тертий пармезан.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min