Профітролі - Image

Профітролі

Number of servings: 2Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Спочатку слово "профітроль" у французькій мові означало невелику грошову винагороду,а пізніше, за приємний смак, так стали називати милі маленькі тістечка із заварного тіста. Нам профітролі дуже полюбилися за відносну простоту приготування і універсальність. Адже зараз їх готують не тільки з солодкими начинками (а їх можна наповнити сирним, заварним, масляним кремом, джемом, вареним згущеним молоком, а зверху посипати цукровою пудрою), а й, розрізавши на дві половинки, подають як закуску, заповнену салатом, паштетом, ікрою. Загалом, якщо ви плануєте банкет, радимо приготувати подвійну порцію профітролей - вийде і закуска, і десерт.

Ingredients

Молоко

1 склянка

Вершкове масло

120 г + ще для змазування противня

Борошно

200 г

Яйця

4 шт.

Сіль

на кінчику ножа

Цукор

1 ч.л.

Preparation steps

01

Духовку розігрійте до 200 ° С.

02

У молоко додайте сіль і цукор та закип'ятіть його.

03

Вершкове масло наріжте невеликими шматочками, покладіть в кипляче молоко і знову дайте йому закипіти.

04

Коли молоко закипить, не вимикаючи вогонь, швидко всипте борошно, постійно помішуючи масу.

05

Зменшіть вогонь і продовжуйте помішувати, поки маса не стане трохи блискучою.

06

Зніміть масу з вогню, трохи остудіть і по одному збивайте яйця (маса не повинна бути занадто гарячою, щоб вони не згорнулися), вимішуючи тісто. Після цього воно повинно трохи розпливатися.

07

Противень змастіть маслом і викладіть на нього профітролі, формуючи їх чайною ложечкою або видавлючи з кондитерського мішка.

08

Випікайте профітролі в духовці близько 15 хвилин - до золотистого кольору. Не відчиняйте духовку, щоб профітролі не осіли.

09

Готові профітролі остудіть і наповніть начинкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min