Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою - Image

Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Breakfast

Є певні страви, тільки від назв яких вже течуть слинки. До таких належить і грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою. Цей десерт не з простих по приготуванню, проте зусилля і засоби того варті. Пиріг настільки смачний, ароматний і «витончений», що розтопить серце будь-кого - навіть того, хто не любить солодке. А поєднання груші та лимону зробить смак красивим і незабутнім, смак, який чимось нагадує про бабусине варення. Мед додасть пирогу солодкості, а кориця і гвоздика - казковий аромат. Здивуйте своїх близьких таким ось пирогом і ваші старання не залишаться непоміченими!

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

200 г.

Homemade Butter

100 г.

Akvulya Still Water 2l

90 мл.

Svit Fruktiv Dried Sliced Pears 200g

200 г.

Lemon

0,5 шт.

Litniy Med Honey 750g

100 г.

Chicken Egg C0 1pc

2 шт.

Eco Ground Cinnamon

за смаком

Auchan Clove 10g

за смаком

Almond Nuts 150g

40 г.

Preparation steps

01

Для приготування тіста в блендер покласти заморожене масло і борошно. Подрібнити, щоб вийшли масляно-борошняні крихти. Висипати їх в миску, в центрі зробити заглиблення і в нього заливати холодну воду, швидко замішуючи тісто. На присипаній борошном поверхні розкачати тісто. Укласти у форму і поставити на 15 хвилин у морозилку.

02

Духовку розігріти до 200°C градусів. Груші помити, очистити, видалити серцевину. Нарізати груші тонкими скибочками або часточками.

03

Дістати тісто і в багатьох місцях наколоти виделкою. Укласти фрукти на тісто. Поставити форму з пирогом на 20 хвилин у духовку.

04

Для соусу необхідно в мисці змішати 2 яйця, сік половини лимона, 2 столові ложки борошна, 1 чайну ложку кориці, гвоздику. По трохи додати мед, розмішуючи. Розмішати всю суміш до однорідної консистенції.

05

Горіхи подрібнити в блендері або порубати ножем. Дістати форму з духовки і залити груші соусом. Зверху посипати меленими горіхами. Запікати 40 хвилин у духовці при температурі 160°C градусів.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Грушевий пиріг з медово-лимонною пряною заливкою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua