
Домашній хліб з родзинками і корицею
Немає нічого смачнішого за домашній хліб, і як приємно власноруч приготувати тісто для хліба, а потім його спекти. Треба відзначити, що приготувати дріжджове тісто нескладно, необхідно лише знати деякі секрети і братися за справу із задоволенням. А секрети такі: молоко, в якому розводять дріжджі, потрібно підігріти до температури 25-30 градусів. Холодне або занадто гаряче молоко уповільнює підйом тіста або взагалі його припиняє. Всі інгредієнти нашого тіста бажано заздалегідь вийняти з холодильника: вони повинні бути кімнатної температури. Місити дріжджове тісто потрібно до тих пір, поки воно не почне відставати від рук.
Ingredients
Борошно пшеничне
300 г.
Цукор
3 ст. л.
Дріжджі сухі
0,5 ст. л.
Молоко
100 мл.
Яйце куряче
1 шт.
Масло вершкове
50 г.
Кориця
1 ст. л.
Родзинки
50 г.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Молоко нагріти в каструлі, додати в нього 1 ст. л. цукру і дріжджі. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.
02
У миску просіяти борошно, додати сіль. Вершкове масло кімнатної температури нарізати шматочками, додати в борошно, вбити яйце, влити молочну суміш. Перемешать, додати родзинки. Замісити тісто.
03
Корицю змішати з 2 ст. л. цукру. Розкачати тісто, змастити молоком. Посипати тісто сумішшю цукру і кориці, згорнути тісто, викласти у форму для випікання. Залишити на 1-1,5 години в теплому місці. Випікати 40-50 хвилин, у попередньо розігрітій духовці до температури 180ºС.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores