Апельсиново-мигдальний кекс - Image

Апельсиново-мигдальний кекс

Number of servings: 13Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Дуже соковитий кекс з ніжним апельсиновим ароматом. Смакова палітра запропонованого кексу дуже багата завдяки наявності в рецепті таких інгредієнтів, як апельсини, мигдаль, коньяк, лимон. Всі продукти для кексів бажано брати кімнатної температури. Приготоване тісто має стікати з ложки. Якщо тісто дуже густе, можна додати в нього ще трішечки апельсинового соку. Перевіряти готовність кексу зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо кекс готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Покритий глазур'ю апельсиново-мигдальний кекс виглядає дуже апетитно і святково.

Ingredients for the recipe

Oranges 1kg
117.50 - 119.00

Oranges 1kg

1 kg

Ingredients

Oranges 1kg

2 шт.

Homemade Butter

250 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

150 г.

Auchan Vanilla Sugar 8g

30 г.

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

5 шт.

Dobryk Baking Powder

30 г.

7 Flour 1kg

400 г.

Almond

150 г.

Frapin Cognac 40% 0.7l

1 ч. л.

Aro Powdered Sugar 250g

300 г.

Pripravka Vanilla 2g

1/3 ч. л.

Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml

1/3 ч. л.

Ovostar Liquid Egg White Mixture 1kg

2 шт.

Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g

100 мл.

Salad Sunflower Oil 500ml

15 мл.

Preparation steps

01

Цедру апельсина натерти на тертці, а сік віджати. Вершкове масло збити з цукром.

02

Додати ванільний цукор, яйця і збити. Борошно змішати з розпушувачем, підмішати до збитої маси і влити вершки.

03

Горіхи подрібнити і додати в тісто. Влити апельсиновий сік, додати цедру і ванілін і добре перемішати. Додати коньяк.

04

Форму змастити маслом і викласти в неї тісто, поставити в духовку на 50 хвилин при 170°C.

05

Білки збити з додаванням цукрової пудри і соком лимона. Полити остиглий кекс глазур'ю і дати застигнути.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min