Ванільно-шоколадне морозиво зі шоколадною глазур'ю - Image

Ванільно-шоколадне морозиво зі шоколадною глазур'ю

Number of servings: 6Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Це морозиво два в одному - ваніль і шоколад. Тому-то цей десерт підійде всім - і любителям ніжної білосніжної ванілі, і гіркуватого і насиченого шоколаду. Особливістю цього десерту - цікавий інгредієнт - маскарпоне. Це італійський вершковий сир. Його досить часто використовують у приготуванні десертів, адже він ідеально підходить для них. Але їм можна навіть мазати бутерброди. Такий ось широко використаний сир буде доречний і в нашому десерті, він робить страву дуже ніжною і легкою. Врешті решт виходить смачний десерт для будь-якого гурмана, адже для кожного поціновувача смачного морозива знайдеться свій ласий шматочок. Для когось це ваніль, а для іншого - шоколад.

Ingredients

Вершки 33-35%

200 мл.

Маскарпоне (або Альметте)

250 г.

Яйця

3 шт.

Цукор

150 г.

Шоколад

200 г.

Какао

3 ч. л.

Ванільний цукор

2 ч. л.

Preparation steps

01

Шоколад розтопити на водяній бані, налити у формочки. Поставити у морозилку на 30 хвилин.

02

Вершки збити, поки не почнуть густіти. Змішати з маскарпоне.

03

Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Додати до вершків з маскарпоне, перемішати.

04

Білки збити в піну. Додати у вершкову масу, акуратно перемішати.

05

Масу розділити на дві частини. В одну додати какао, перемішати. В іншу додати ваніль, перемішати.

06

У формочки з шоколадом викласти шоколадну і ванільну масу , наповнюючи їх до середини. Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

07

Викласти масу, що залишилася, залишивши зверху 3-4 мм. Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

08

На масу вилити шоколад, розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.

09

Готове морозиво вийняти з формочок і подавати до столу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Ванільно-шоколадне морозиво зі шоколадною глазур'ю – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua