Рисовий суп із мідіями - Image

Рисовий суп із мідіями

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

1966 оголошується Міжнародним роком рису. Така увага до рису не випадкова. Ця найдавніша сільськогосподарська культура земної кулі займає за площею посівів друге місце, а по валовому збору зерна - перше місце у світі. Рис містить в собі багато вітамінів групи В, вітаміни Е і РР, і різні необхідні людському організму мінерали, такі як марганець, калій, фосфор, кальцій, залізо, магній, мідь, селен і цинк. У рисі є білок - від 4 до 7 грамів білка на сто грам сирого рису. А крім того, у рисі містяться складні вуглеводи. Вони скупчуються в м'язах людин , і вивільняють енергію саме тод , коли вона потрібна. Суп з рису і мідій якомога краще підживлять ваш організм зсередини.

Ingredients

Мідії

500 г.

Рис (довгозернистий)

1/3 ст.

Цибуля

1 шт.

Морква

1 шт.

Помідор

2 шт.

Лимонний сік

2 ст. л.

Бадьян

1/2 ч. л.

Лавровий лист

1 шт.

Сіль

за смаком

Вершкове масло

2 ст. л.

Вода

1/2 ст.

Перець

за смаом

Preparation steps

01

Нарізати овочі: цибулю дрібними кубиками, моркву - натерти, помідори порізати кубиками.

02

У сотейнику на вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Додати моркву і помідори. Додати рис і обсмажити ще хвилину.

03

Всипати бадьян, перемішати і залити водою або бульйоном (овочевим).

04

В іншій каструльці - мідії залити водою (зовсім небагато - 1/2 склянки), додати у воду лимонний сік, накрити кришкою і дати закипіти. Варити 2-3 хвилини, поки мідії не розкриються.

05

Акуратно злити сік з мідії в каструлю, де вони варилися. Стулки відірвати і викинути (або залишити для прикраси).

06

Коли рис буде готовий, перелити сік мідії до рису з овочами, а також додати самі мідії. Варити ще 2 хвилини.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Рисовий суп із мідіями – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua