
Хумус із печеним часником і петрушкою
Хумус вже давно користується популярністю як ароматна паста або кремоподібний соус для бутербродів. Більше того, цю середземноморську закуску використовують як начинку для м'ясних і рибних страв. Універсальність використання і простота приготування роблять хумус відмінною заміною набридливих овочевих паштетів. Бажаної консистенції соусу Ви можете досягти завдяки більшої або меншої кількості оливкової олії. Особливістю даного рецепта є використання не свіжого часнику, а запеченого. Що стосується нуту, то можете взяти сухий горох. У цьому випадку промийте його і замочіть на ніч на 10-12 годин, а потім відваріть в підсоленій воді. Зерна нуту повинні вийти м'якими.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Garlic
1 головка
Auchan Canned Chickpea
550 г.
Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml
2 ст. л.
Chong Soy Sauce 1l
1 ст. л.
Akvulya Still Water 2l
2 ст. л.
Parsley 70g
2 ст. л.
Salt Egypt
за смаком
Sliced Red Paprika
за смаком
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 220°C.
02
Очистити часник від зовнішнього лушпиння, зберігши головку, і зрізати верхню частину, щоб зрізати верхню частину зубчиків. Загорнути у фольгу і відправити в духовку до м'якості приблизно на 40-45 хвилин. Злегка охолодити і очистити зубчики.
03
У блендері змішати часник, нут, лимонний сік, соєвий соус і воду. Збити до однорідної маси, при необхідності додавши ще води.
04
Перекласти в миску і вмішати петрушку, посолити. Зверху посипати паприкою і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores