Суші-нігірі «Ебі» - Image

Суші-нігірі «Ебі»

Number of servings: 2Cooking time: 35 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Як не дивно, практично всі страви японської кухні досить-таки прості і легкі в приготуванні і не потребують будь-яких екстраординарних інгредієнтів. Незважаючи на це, японську кухню вважають однією з найекзотичніших і таємничих у світі. Пропонуємо розвіяти цей безглуздий міф і приготувати суші-нігірі «Ебі» у себе вдома за нашим дохідливим рецептом. Їх по достоїнству оцінять справжні любителі морепродуктів і ті, хто не ризикує їсти рол з сирою рибою. Приставка «нігірі» у назві страви означає те, що рол формується у вигляді довгастої рисової грудочки, поверх якої кладеться шматочок рибного філе. У нашому випадку – це вишукані королівські креветки, які нікого не залишать байдужим.

Ingredients

Рис готовий

240 г

Королівські креветки

16 шт.

Васабі

20 г

Норі

1 шт.

Preparation steps

01

Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

02

Відваріть креветки протягом 4 хвилин в підсоленій воді.

03

Змочіть руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім візьміть невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надайте йому овальну форму.

04

Змастіть грудочки рису невеликою кількістю васабі.

05

Розташуйте зверху підготовленого шматочка рису креветку.

06

Якщо начинка погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Lo Mein

Lo Mein

1

30 min

Суші-нігірі «Ебі» – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua