Яблучний тарт татен на сметанному тісті - Image

Яблучний тарт татен на сметанному тісті

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Дивно, але часом найгеніальніші кулінарні шедеври народжуються на світ і стають неймовірно популярними завдяки, як би парадоксально це не звучало, кулінарним помилкам і огріхам. Як, наприклад, французький тарт татен, відомий під назвою «пиріг навиворіт». У чому ж була помилка? – в подиві запитаєте Ви. Одна із сестер Татен забула про залишені яблука на сковороді, які до її приходу занадто закарамелізувалися. Після чого кмітлива дівчина накрила шаром тіста невдалу начинку і піднесла гостям новий, чудовий пиріг. Вашій увазі яблучний тарт татен на сметанному тісті. Завдяки додаванню жирної сметани бісквіт стає дуже ніжним і просто тане в роті.

Ingredients

Яблука

400 г.

Масло вершкове

50 г.

Цукор

200 г.

Сметана

200 г.

Борошно пшеничне

150 г.

Яйце куряче

2 шт.

Розпушувач

5 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати часточками. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити яблука, додавши цукор (небагато). Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, цукор, сметану, яйця.

02

Духовку розігріти до 180°C. Яблука викласти на дно форми. Зверху вилити тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Яблучний тарт татен на сметанному тісті – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua