
Яблучне печиво
Смачне, ароматне, м'яке і, одночасно, трохи розсипчасте печиво зі шматочками яблук. Цей рецепт з розряду тих, які ніколи не підведуть, якщо необхідно приготувати що-небудь дуже швидко до чаю. Адже тут зовсім не потрібно чекати, поки тісто настоїться в холодильнику, щось ліпити, яблука не вимагають термічної обробки, а також немає яких-небудь складних моментів з тістом або начинкою – все дуже просто. За зовнішнім виглядом і консистенцією воно трохи нагадує вівсяне. За бажанням, до тіста можна додати корицю, ваніль, мускатний горіх, подрібнені горіхи, а частину пшеничного борошна можна замінити вівсяним.
Ingredients
Масло вершкове
50 г
Цукор
60 г
Борошно пшеничне
300 г
Яйце куряче
1 шт.
Ваніль
5 г
Розпушувач
5 г
Сметана
45 г
Яблука
4 шт.
Родзинки
100 г
Preparation steps
01
Розм'якшене (але не розтоплене) масло збити міксером з цукром в пишну масу. Потім додати до маси яйце і ваніль. Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач. Поступово додавати борошно і сметану в масляну суміш, постійно розмішуючи.
02
Родзинки добре промити, замочити в окропі і залишити на 10 хвилин, щоб вони розпарилися. Яблука помити, видалити серцевину і порізати на дрібні кубики. Обережно додати в тісто, перемішуючи, яблука і родзинки.
03
Духовку розігріти до 190 градусів. Деко змастити вершковим маслом і викласти на нього ложкою тісто. Випікати печиво близько 12-15 хвилин. Дістати з духовки, дати трохи охолонути і, за бажанням, посипати цукровою пудрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores