
Щербет "Ностальгія"
Зі словом "щербет" (він же "сорбет" і "шербет") в кулінарному світі панує якась плутанина. Довідники стверджують, що це і прохолодний напій, і фруктове морозиво, і східна помадка. Але у тих, чиє дитинство пройшло в СРСР, в пам'яті спливе, швидше, солодка цукрова плиточка кремового кольору з вкрапленнями арахісу, куплена до чаю мамою чи бабусею. Якщо чесно, ми за цим "неправильним" радянським щербетом іноді дуже сумуємо. Звичайно, його можна купити і в магазині, проте, скільки ми не пробували, він, хоч і смачний, але не той. І все-таки відчути той самий, заповітний, до болю знайомий смак можна - якщо приготувати щербет за домашнім рецептом.
Ingredients
Цукор
230 г
Згущене молоко
120 г
Арахіс
100 г
Ванільний цукор
20 г
Сода
1/4 ч.л.
Лимонна кислота
на кінчику ножа
Preparation steps
01
Цукор висипте в каструлю, залийте 50 мл води.
02
Влийте згущене молоко, все перемішайте і доведіть до кипіння.
03
Зменшіть вогонь до слабкого і варіть масу, постійно помішуючи, близько 20 хвилин.
04
Додайте ванільний цукор, перемішайте і продовжуйте варити ще приблизно 15 хвилин, до тих пір, поки помадка не набуде кремово-коричневого коліру.
05
Потім ведіть в масу соду і лимонну кислоту, перемішайте і зніміть з вогню. Остудіть протягом 10-15 хвилин.
06
Після цього збийте масу міксером до утворення дрібнокристаличної структури.
07
Арахіс очистіть і злегка обсмажте на сухій сковороді. Введіть його в молочно-цукрову масу, як слід перемішайте.
08
Форму (можна взяти будь-яку ємність, наприклад, пластиковий контейнер або форму для торта) вистелити подвійним шаром харчової плівки. Викладіть масу, розрівняйте її і добре утрамбуйте.
09
Поставте масу в холодильник приблизно на 1 годину для застигання.
10
Готовий щербет наріжте на шматочки бажаного розміру і подавайте з несолодким чаєм або кавою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores