
Салат "Мандаринова долька"
Головне в цій страві - це її оригінальний зовнішній вигляд. Назва «Мандаринова долька» цей ніжний салат з курки отримав саме завдяки своєму незвичайному оформленню, ця страва може стати родзинкою будь-якого святкового столу, особливо в новорічні свята. Але незважаючи на свою промовисту назву, цей салат готується без фруктів. Крім оригінального оформлення це блюдо відрізняється чудовим поєднанням продуктів і простотою у приготуванні. Для салату краще всього взяти плоске однотонне блюдо без малюнка. Перед подачею потрібно дати просочитися 1-2 години в холодильнику.
Ingredients
Куряче філе
300 г.
Сир
150 г.
Морква
3 шт.
Цибуля
1 шт.
Яйця
5 шт.
Печериці
200 г.
Часник
2 зубчика
Майонез
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Вершкове масло
за смаком
Preparation steps
01
Курку відварити до готовності і порізати на невеликі шматочки.
02
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді на вершковому маслі протягом 3 хвилин.
03
Моркву відварити до готовності. Натерти на крупній тертці.
04
Гриби порізати і додати до цибулі, готувати разом ще 3-4 хвилини.
05
Яйця відварити вкруту. Почистити і відокремити білки від жовтків. Натерти окремо на крупній тертці.
06
Викласти салат шарами у формі дольки: половина моркви, майонез, курка, майонез, гриби з цибулею, сир, жовток. Верх і боки салату змастити майонезом. За допомогою моркви зробити візерунок м'якоті мандарина, а з білка - прожилки мандарина. Солити і перчити всі шари.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores