Курячі тюфтельки у вершковому соусі - Image

Курячі тюфтельки у вершковому соусі

Number of servings: 6Cooking time: 55 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Тюфтельки - блюдо, яке представляє собою кульки з м'ясного фаршу. У запропонованому рецепті використовується курячий фарш. У нього ніжна консистенція. Відмінна риса тюфтельок - наявність в їх складі, залежно від рецепту, крім основного інгредієнта - м'ясного фаршу таких інгредієнтів, як хліб, рис, яйця, цибуля. У цьому рецепті використовується булочка, розмочена в молоці, і ріпчаста цибуля. Тюфтельки подаються з соусом, в якому вони тушкувалися. Завдяки вершковому соусу тюфтельки за цим рецептом виходять дуже соковитими і ніжними. Кульки з фаршу формуйте вологими руками - так зручніше, а розмір вибирайте самостійно.

Ingredients

Куряче філе

500 г.

Ріпчаста цибуля

150 г.

Булочка

200 г.

Молоко

150 мл.

Вершки

500 мл.

Твердий сир

300 г.

Часник

3 зубчики

Петрушка

за смаком

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

Булочку замочити в молоці, філе і цибулю пропустити через м'ясорубку.

02

Змішати фарш, цибулю і булочку. Посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.

03

Сформовані з фаршу тюфтельки викласти у форму, злегка змащену соняшниковою олією.

04

Запікати в духовці при температурі 180°С 15 хвилин.

05

Приготувати соус: у вершки додати дрібно порізані петрушку і часник і натертий на дрібній тертці сир, перемішати.

06

Дістати форму з духовки, залити тюфтельки приготованим соусом. Запікати при температурі 180°С ще 20 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Курячі тюфтельки у вершковому соусі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua