
Індійський суп із горошком
Індійська кухня дуже своєрідна і багата, так як формувалася вона багато століть. Особливий акцент в індійській кухні робиться на вегетаріанських стравах сабджі з бобів і овочів, приправлених традиційними спеціями. Серед основних спецій індійської кухні одне з перших місць займає суміш спецій каррі і куркуми. Перші страви представлені, зокрема, супами з бобових. Сьогодні ми вам і представляємо чисто індійський суп із горошком. Його можна дуже швидко приготувати і влітку, і взимку. Приготувавши такий супчик, ви будете мати легку, дієтичну та низькокалорійну вегетаріанську страву, яка сподобається всій вашій родині.
Ingredients
Цибуля
2 шт.
Морква
1 шт.
Селера
1 стебло
Петрушка
1 гілочка
Часник
2 зубчики
Вода
1000 мл.
Зелений горошок (свіжий або заморожений)
100 г.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Кінза
1 - 2 гілочки
Картопля
3 шт.
Рослинна олія
2 ст. л.
Перець чилі
1 шт.
Куркума
1 ч. л.
Коріандр мелений
1 ч. л.
Кмин
1 ч. л.
Сметана
4 ст. л.
Preparation steps
01
Приготувати овочевий бульйон. Скласти овочі (цибулю, моркву 1 шт., селеру, петрушку) в каструлю, залити водою, довести до кипіння, додати ароматні трави і варити до розм'якшення овочів (20-30 хв).
02
Процідити овочевий бульйон.
03
Картоплю очистити і порізати невеликими кубиками. Часник і цибулю почистити і дрібно нарізати. Розігріти сковороду, додати в неї олію і обсмажити цибулю і часник близько хвилини, потім додати картоплю і обсмажувати, безперервно помішуючи, ще близько п'яти хвилин.
04
Додати в сковороду всі спеції (цибулю, часник, куркуму, кінзу, коріандр, кмин), смажити все ще хвилину.
05
Видалити з перця чилі насіння і порізати його якомога дрібніше. Додати його до овочів на сковороді і залити все овочевим бульйоном. Закрити кришкою, варити на повільному вогні 20 хвилин.
06
Помити зелений горошок і додати його в суп. Варити все разом п'ять хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores