
Грог
Грог - це відомий багатьом теплий напій із рому та чаю. Цікаве походження напою і його назви. Олд Грог - це прізвисько одного англійського віце -адмірала Едварда Вернона (початок 18 століття). У ті часи 300 грам грогу були обов'язкові для кожного моряка. Вони випивали цю порцію щодня. Природно, що це викликало порушення дисципліни і порядку. Тільки варили його із одного рому і чаю, без прянощів. Зараз же в грог додають гвоздику, кардамон, корицю. А також цедру лимона. Це дуже популярний напій у європейців. Особливо в холодні місяці року. Спробуйте і ви порадувати свою близьку людину приємний теплим і ароматним напоєм.
Ingredients
Вода
600 мл.
Ром
300 мл.
Гвоздика
3 шт.
Аніс
6 зірочок
Лимон
1 шт.
Чорний чай
2 ст. л.
Мед
5 ст. л.
Духмяний перець
4 горошини
Чорний перець
3 горошини
Кардамон
0,5 ч. л.
Кориця
за смаком
Тертий мускатний горіх
за смаком
Preparation steps
01
Воду закип'ятити, додати чай, цукор і спеції, перемішати.
02
Влити ром, додати цедру лимона і мед, знову довести до кипіння.
03
Потім відразу зняти з вогню і накрити кришкою на 15 хвилин, щоб грог настоявся.
04
Потім розлити по чашкам і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores