Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом - Image

Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом

Number of servings: 6Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Ендівій більше відомий під назвою "салатний цикорій". Він займає почесне місце серед зелених овочів, найбільш багатих вітаміном A. Це, поряд з іншими салатами, один із чемпіонів за вмістом вітамінів. Крім цього, цей овоч цінний для людини вмістом у ньому кальцію, заліза, фосфору, калію та інших корисних речовин. Ендівій сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину в крові. Цей салат стане Вашим союзником у боротьбі з гіпертонією, анемією, захворюваннями печінки і жовчовивідних шляхів. За ці корисні властивості можна пробачити ендівію його досить специфічний гіркуватий смак. Почніть своє знайомство з ендівієм із приготування запропонованої страви.

Ingredients

Курячий бульйон

600 мл.

Салатний цикорій

6 шт.

Оливкова олія

2 ст. л.

Шинка «Прошуто»

200 г.

Вершкове масло

3 ст. л.

Борошно

3 ст. л.

Молоко

200 мл.

Сіль

1 ч. л.

Гірчиця

1,5 ч. л.

Сир твердий

200 г.

Мускатний горіх мелений

1 щіпка

Preparation steps

01

Ендівій зварити в курячому бульйоні до напівготовності 10-15 хвилин.

02

Обсмажити на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору.

03

Кожен качан ендівія загорнути в скибочку шинки і укласти в жаровню.

04

Для соусу натерти сир на крупній тертці. У каструлі розтопити на середньому вогні масло. Додати борошно і перемішати. Збиваючи, влити молоко і довести до кипіння. Варити, поки соус не загусне, помішуючи ложкою. Вимкнути вогонь і додати сіль, гірчицю і мускатний горіх. Збити.

05

Полити ендівій соусом. Зверху посипати тертим сиром. Запікати в духовці 10 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua