Морквяний кекс - Image

Морквяний кекс

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Сьогодні пропонуємо Вам спекти такий незвичайний варіант випічки – морквяний кекс. Чому морквяний? Корисна яскраво помаранчева морква славиться на багатий вміст каротину, необхідного для нашого зору і підтримки імунної системи, а також цілого комплексу вітамінів: А, групи В, С і Е. Цей овоч настільки хороший, що в 1991 році Євросоюз і зокрема Португалія, де дуже люблять готувати морквяний джем, оголосили його фруктом. Ніжне, злегка «мокре» тісто тане в роті, а приємний аромат свіжої випічки порадує всіх домочадців. Тісто можна розливати по порційних формочках, при цьому виходять маленькі кексики, а можна зробити великий сімейний пиріг. Приємного Вам чаювання.

Ingredients

Цукор

100 г.

Яйце куряче

2 шт.

Борошно пшеничне

100 г.

Розпушувач

10 г.

Олія рослинна

70 мл.

Морква

300 г.

Пудра цукрова

20 г.

Масло вершкове

20 г.

Preparation steps

01

Моркву помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Потім подрібнити цю суміш у блендері. Змішати яйця з цукром і збити. Додати до яєчної суміші просіяне борошно.

02

Потім в тісто додати моркву і рослинну олію, довести до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Вилити тісто у форму, поставити в духовку і випікати близько 45-50 хвилин. Готовий кекс посипати цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min