
Яблука в карамелі
Навіть десерт до чаю або кави можна приготувати так, що він буде не просто солодкий, а і корисний. Звичайно ж в такому випадку вам потрібно буде готувати фрукти. Яблука в клярі - це дуже простий десерт, який зможе приготувати навіть той, хто не сильний у кулінарному мистецтві. І таким чином порадувати своїх рідних. Адже що може бути краще, ніж посмішки ваших близьких від того, що їм дуже сподобалося ваше куховарство? А якщо такий десерт ще й багатий вітамінами, то він стає в два рази смачнішим. Адже яблука - це джерело заліза. А його часто не вистачає нашому організму. Регулярний прийом в їжу яблук знижує ризик захворювань, які пов'язані із серцево- судинною системою.
Ingredients
Борошно пшеничне
180 г.
Яйце
1 шт.
Яблука
2 шт.
Соняшникова олія
400 г.
Кунжутна олія
35 г.
Цукор-пісок
175 г.
Кунжут
20 г.
Вода
2 ст. л.
Preparation steps
01
Для початку необхідно приготувати кляр. Змішати борошно (130 г.), яйце і холодну воду, добре вимісити.
02
Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати уздовж на скибочки і обваляти в борошні, яке залишилось.
03
Опустити кожен шматочок у кляр, щоб він покрив кожну скибочку. Обсмажити яблука до золотистого кольору в гарячому фритюрі при температурі 190°C протягом 10 хвилин.
04
Далі дістати яблука і викласти на серветку, дати стекти зайвій олії.
05
У сковороді нагріти на середньому вогні кунжутну олію.
06
Додати цукор і постійно помішувати, довести суміш до стану карамелі. Як тільки цукор стане золотистого кольору, зменшити вогонь до мінімуму і через 3 хвилини зняти сковорідку з вогню. Додати кунжут і добре перемішати.
07
Обсмажені в клярі яблука змішати з приготованою карамеллю.
08
Подавати відразу ж після приготування. Перед вживанням вмочити кожну скибочку яблука в крижану воду - це злегка остудить карамель, зробить її більш крихкою, і вона не буде прилипати до зубів.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores