Баранина, тушкована з чорносливом і корицею - Image

Баранина, тушкована з чорносливом і корицею

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Баранина - це сорт м'яса на любителя. Але якщо її правильно приготувати, то вона назавжди увійде в розряд улюблених страв. Баранина тушкована, смажена, парена, копчена - це корисне і ситне блюдо у безлічі народів. Баранина тушкована з чорносливом - це смачне і неймовірно ароматне блюдо. Завдяки тепловій обробці м'яса в кілька етапів, баранина стає дуже соковитою і ніжною. При тушканні баранини може виходити специфічний запах. Тому, щоб м'ясо в підсумку вийшло смачне і ароматне, в нього додають цибулю і корицю. Але по-справжньому ніжність і неповторний смак в даному блюді їй додає чорнослив. А ідеальним гарніром для тушкованої баранини є рис.

Ingredients

Баранина

1 кг

Чорнослив

150 г.

Цибуля ріпчаста

150 г.

Кориця

1 паличка

Чорний перець горошком

15 шт.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю очистити від лушпиння і нарізати соломкою. Чорнослив нарізати невеликими шматочками.

02

М'ясо нарізати шматочками, товщиною близько 1,5 см.

03

На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю, а потім додати до нього порізане м'ясо. Тушкувати так приблизно 3-4 хвилини.

04

Потім м'ясо перевернути на іншу сторону, накрити сковорідку кришкою і залишити тушкуватися на невеликому вогні близько 10-15 хвилин.

05

Потім в сковороду додати чорнослив, перець горошком і паличку кориці. Налити близько 100 мл. води і тушкувати на невеликому вогні 35-40 хвилин.

06

Потім м'ясо знову перевернути на інший бік, за смаком посолити і поперчити. І залишити тушкуватися на 15-20 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Баранина, тушкована з чорносливом і корицею – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua