Апельсиновий пиріг з маком - Image

Апельсиновий пиріг з маком

Number of servings: 5Cooking time: 1 h 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Смачний, ароматний пиріг для тих, хто любить цитрусово-макові нотки у випічці. Перевіряти готовність пирога зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо пиріг готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Для цього пирога можна зробити цитрусову глазур з розм'якшеного масла, змішаного з цукровою пудрою, цедрою, що залишилася, і 3-ма столовими ложками гарячої води. Покритий глазур'ю, апельсиновий пиріг з маком виглядає дуже апетитно і святково і підійде як для ранкового чаювання, так і на десерт після вечері.

Ingredients

Мак

1,5 ст. л.

Молоко

4,5 ст. л.

Цукор тростинний

6,5 ст. л.

Борошно пшеничне

8,5 ст. л.

Яйце куряче

1,5 шт.

Розпушувач

1 ч. л.

Масло вершкове

4 ст. л.

Цедра апельсина

1,5 ч. л.

Пудра цукрова

5 ст. л.

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 180°C. Змастити форму для випікання маслом.

02

Мак змішати з теплим молоком, залишити на 15 хвилин.

03

У мисці змішати цукор, яйця, борошно з розпушувачем, масло, цедру, влити молоко з маком, перемішати за допомогою міксера на невеликій швидкості. Збільшити швидкість до середньої, збивати ще 3 хвилини.

04

Тісто перекласти у форму, випікати протягом 50 хвилин. Залишити у формі на 5 хвилин, після вийняти пиріг з форми. Присипати зверху пиріг цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Апельсиновий пиріг з маком – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua