Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом - Image

Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом

Number of servings: 3Cooking time: 1 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Десерт "Запечена Аляска" вперше був поданий в ресторані на Манхеттені в 1876 році. Шеф-кухар ресторану створив свій десерт до знаменної для Америки події - внесення Аляски в список американських штатів. Запропонований рецепт "Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом" - варіант класичного десерту. Його основа - млинці, складені один на одного і змащені по черзі апельсиновим курдом і вершковим кремом. Використовується також полуничне желе і білковий крем. Непростий в приготуванні, але дуже смачний і оригінальний десерт стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Ingredients

Полуниця

250 г.

Цукор

130 г.

Желатин

200 г.

Апельсини

1 шт.

Яйце куряче

4 шт.

Масло вершкове

65 г.

Борошно пшеничне

80 г.

Молоко

180 мл.

Олія рослинна

2 ст. л.

Вершки 35%

100 мл.

Пудра цукрова

1 ст. л.

Лікер апельсиновий

1 ст. л.

Сіль

5 г.

Preparation steps

01

Замочити желе в невеликій кількості теплої води. Полуницю подрібнити до стану пюре в блендері. Третину полуничного пюре перекласти в невелику каструлю разом з 40 г. цукру, поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру. Довести суміш до кипіння, прибрати з вогню, додати в каструлю желатин. Додати сюди ж залишки полуничного желе, перемішати, викласти у форму, поставити в холодильник.

02

З апельсинів зняти цедру, вичавити сік. У миску вбити 2 яєчних жовтки, додати до них цедру і сік, всипати в миску також 40 г. цукру. Миску встановити над каструлею з гарячою водою. помішувати до загустіння, протягом 10 хвилин. Прибрати миску, додати в неї порізане шматочками вершкове масло. Апельсиновий курд накрити плівкою, поставити в холодильник.

03

У мисці змішати борошно, 1 ч. л. цукру, всипати дрібку солі. Сформувати гірку, в центрі зробити ямку і вбити в неї 1 збите яйце. Поступово додавати молоко, постійно помішуючи. Додати 2 ч. л. рослинної олії, перемішати. Залишити на 1 годину.

04

Вилити залишки рослинної олії в миску, поставити на вогонь сковороду, змастити пензлем дно сковороди олією, виливаючи на сковороду тісто, приготувати млинці, обсмажуючи на одній стороні 1 хвилину, перевернувши на іншу і смажити до рум'янцю.

05

Вершки збити разом з цукровою пудрою, додати лікер, повторно збити до міцної піни.

06

Вирізати з млинців рівні кола, так само вчинити з полуничним желе. Викласти на тарілку кулінарне кільце, розміром з млинець. Всередину його викласти млинець, змастити шаром апельсинового курда, накрити зверху млинцем, зверху викласти коло полуничного желе, зверху знову млинець, змастити його вершковим кремом, повторити шари в зворотному порядку.

07

Збити 3 білки з дрібкою солі, поступово додати залишки цукру, збивати на більшій швидкості до міцної піни. Зверху викласти за допомогою кулінарного мішка білковий крем, трохи підпалити його пальником.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua