Венесуельський банановий торт - Image

Венесуельський банановий торт

Number of servings: 10Cooking time: 45 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Іноді хочеться відпочити від звичної випічки і спробувати щось новеньке. Запропонований рецепт - традиційний латиноамериканський десерт, а один з найулюбленіших фруктів в латиноамериканських десертах - банан. Основа венесуельського бананового торта - пісочне тісто, а наповнене воно банановим суфле з горіхами, родзинками і спеціями. Торт (а схожий він швидше на пиріг) нескладний у приготуванні, з простими, нехитрими інгредієнтами. Набір прянощів: кориця, духмяний перець, мускатний горіх і мелений імбир здавалося б не дуже підходить для торта, але результат - ароматний, цікавий десерт.

Ingredients

Борошно

200 г.

Цукор

4 ст. л.

Яйця

3 шт.

Банан

5 шт.

Вершкове масло

120 г.

Родзинки

100 г.

Кориця

0,5 ч. л.

Мускатний горіх

0,25 ч. л.

Перець запашний

0,5 ч. л.

Імбир мелений

0,5 ч. л.

Ванілін

1 ч. л.

Сіль

1 ч. л.

Горіхи волоські

50 г.

Preparation steps

01

Для тіста змішати борошно з 2 ст. л. цукру і сіллю, додати 100 г. м'якого масла і перетерти в крихту. Додати 2 жовтка і замісити еластичне тісто. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник.

02

Для начинки родзинки замочити у воді. М'якоть банана перетворити в пюре. Додати 2 ст. л. цукру, ванілін, всі прянощі, 1 ст. л. масла і збити міксером. Додати подрібнені горіхи і родзинки.

03

Розкачати охолоджене тісто в корж. Круглу форму діаметром 22-26 см. змастити маслом і викласти в неї тісто, зробивши бортики. Наколоти виделкою.

04

Збити 3 охолоджених білка з сіллю в піну. Акуратними рухами зверху вниз змішати білки з банановою сумішшю.

05

Влити всередину начинку і помістити в розігріту до 200°C духовку на 5 хвилин, потім зменшити температуру до 180°C і випікати торт 25 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min