
Тяхан (смажений рис з куркою)
Тяхан - традиційна страва японської кухні, яку іноді називають японським пловом, хоча із цим твердженням можна посперечатися. У процесі приготування основний компонент страви - рис поєднують, залежно від рецепту, з різними інгредієнтами. У запропонованому варіанті це куряче філе і різноманітні овочі. Зверніть увагу, що на першому етапі приготування тяхана рис варять в несолоній воді, обов'язково до напівготовності. Овочеві інгредієнти можна варіювати залежно від особистих уподобань. Рис у Вас повинен вийти злегка смаженим і розсипчастим. Соєвий соус поділиться з ним своїм коричневим кольором. Виходить смачно, корисно і ароматно.
Ingredients
Рис
400 г.
Куряче філе
150 г.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Перець болгарський
1 шт.
Олія рослинна
4 ст. л.
Соус соєвий
3 ст. л.
Цукіні
1 шт.
Морква
1 шт.
Квасоля зелена стручкова
50 г.
Зелений горошок
50 г.
Кукурудза консервована
50 г.
Кунжутне насіння
10 г.
Олія кунжутна
2 ст. л.
Імбир свіжий
50 г.
Часник
2 шт.
Preparation steps
01
Ретельно промити рис під холодною водою, відварити у воді протягом 5-7 хвилин, до напівготовності. Забрати каструлю із рисом з вогню. Процідити.
02
Курку нарізати шматочками, обсмажити на сковороді в рослинній олії. Всі овочі нарізати кубиками, всипати в сковороду до курки, обсмажити до напівготовності.
03
Додати в сковороду до овочів і курки кунжутну олію і тертий імбир. Готувати протягом 2 хвилин, після чого додати рис.
04
Влити в сковороду соєвий соус, перемішати. При необхідності посолити і поперчити. Тушкувати 3 хвилини. В кінці додати кукурудзу і горошок. При подачі розкласти рис по тарілках, присипати кунжутним насінням і прикрасити зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores