
Кисло-солодкий стір-фрай зі свинини
Стир - фрай називають стравою китайської кухні, хоча це не зовсім так. Насправді це не просто страва, а технологія приготування їжі. Полягає вона в тому, що м'ясо і овочі швидко смажать на розпеченому маслі. Таким чином вони утворюють корочку і не пускають сік - це вважається найголовнішим в такому способі приготування. Так як свинина часто пускає сік (як і будь-яке м'ясо), слід бути уважним і правильно все готувати. Тоді страва вийде, як у справжньому китайському ресторані. Якщо ви любитель китайської їжі, або ж у вас просто, для різноманітності, намічається вечір у Східному стилі, тоді вам неодмінно потрібно приготувати цю нескладну, але незвичайну страву.
Ingredients
Свиняча вирізка
500 г.
Броколі
300 г.
Солодкий перець
3 шт.
Зелена цибуля
3 пера
Соєвий соус
2 ст л.
Яблучний оцет
2 ст. л.
Крохмаль
1,5 ч. л.
Ананаси в сиропі
150 г.
Вода
60 мл.
Сіль
за смаком
Оливкова олія (для смаження)
за смаком
Preparation steps
01
Броколі розділити на суцвіття і відварити в підсоленій воді до м'яко-хрусткого стану.
02
Перець нарізати на квадратики зі стороною 2-3 см. Із вирізки прибрати зайвий жир і плівки, нарізати на довгі тонкі шматочки. Посолити.
03
Обсмажити м'ясо в декілька заходів на сильному вогні по 1-2 хвилини з кожного боку. Перекласти на тарілку.
04
У тій же сковороді обсмажити до м'яко-хрусткого стану солодкий перець і нарізані білі частини цибулі.
05
Для приготування соусу змішати оцет, соєвий соус, 100 мл. сиропу від ананасів, 60 мл. води і крохмаль.
06
До перцю додати м'ясо, шматочки ананаса, броколі і соус. Смажити на невеликій кількості оливкової олії, помішуючи, поки соус не загустіє і не почне огортати продукти, а броколі не прогріється. Подавати, посипавши дрібно різаною зеленою цибулею з відвареним рисом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores