
Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком
Смачне рішення домашньої кухні - це шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком. Саме незвичайне поєднання, але надзвичайно вдале і смачне. Можна експериментувати зі ступенем гостроти: одні кладуть більше перцю або довше тримають його в суміші, інші менше перцю або раніше виймають. Також важливо чітко дотримуватися послідовністі додавання інгредієнтів. Про дику суміш шоколаду і гострого чилі перцю чули багато хто, однак, приготувати шоколад з перцем пробували не всі. Мус досить своєрідний. Гостро і солодко одночасно. Післясмак цікавий. Блюдо, безсумнівно, заслуговує того, щоб його спробували.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Roshen Bubble White Chocolate 80g
50 г.
Butlers Dark Chocolate 70% 90g
70 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
1 ст. л.
Chicken Egg C0 1pc
1,5 шт.
Roasted Pistachios
40 г.
Aro Ground Red Chili Pepper 250g
0,25 ч. л.
Frapin Cognac 40% 0.7l
1 ст. л.
President Whipped Cream with Vanilla Flavor 28% 250g
125 г.
Pumpkin Jam 420g
за смаком
Preparation steps
01
Шоколад розламати на шматочки, покласти в каструлю і розтопити на водяній бані. Перемішати, прибрати з вогню, остудити.
02
В одній мисці збити жовтки з цукром, в іншій збити білки. Поступово додати в цукрово-жовткову суміш розтоплений шоколад, помішуючи при цьому.
03
Додати в шоколадну масу фісташки і додати чилі, влити коньяк і ретельно перемішати.
04
Після, додати в загальну суміш збиті вершки, перемішати, а потім ввести збиті білки, ще раз перемішати.
05
Викласти суміш у формочки, поставити їх в холодильник на 3 години. При подачі присипати зверху тертим білим шоколадом, в центрі прикрасити варенням/джемом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores